aktuális képzés részletei

 

2011 óta tartunk Vizuális Technikák Képzést, az utóbbi időben – 100 %-os megelégedettségi garanciával.

Következő képzésünk időpontját még nem tűztük ki, ha érdekel kattints az “Érdekel” gombra és értesítünk, amint van időpontunk!

Időtartam: két nap rajzolás + 2 HÓNAP támogatás!

Utánkövető időszak: A képzést követően 6 hetes intenzív munka zajlik a csoport online tanulási felületén, ahol további információkat, instrukciókat és visszajelzéseket kap a csoport és a résztvevők egymást segítve fejlődnek!

Non-profit szektorban dolgozók és nappali tagozatos hallgatók jelentős kedvezményeket kaphatnak – egyéni megállapodás alapján.

Csoportos jelentkezés esetén, ha egy szervezettől többen jelentkeznek: további jelentős kedvezményekre van lehetőség. 

Ha tényleg szeretne részt venni a képzésen, pusztán az anyagiak jelentenek akadályt, akkor bátran hívjon, írjon! Keresni fogjuk a megoldást és részünkről mindent megteszünk azért, hogy a bizalom és az együttműködés jegyében a csapatban lehessen.

KI VEZETI A PROGRAMOT?

Strenner Szilárd, a Grafacity ügyvezető igazgatója, grafikus illusztrátor, facilitátor, vizuális coach, stratégiai és szervezetfejlesztési tanácsadó és Halmai Kriszta formatervező, illusztrátor, vizuális folyamatsegítő és tréner fogja a Vizuális technikák képzést végigkísérni és átadni a megszerezhető ismerteket.

Szilárdról itt bővebben…

 

Kérdések és válaszok:

1. Hányan leszünk?
Maximum 15 fő résztvevő alkotja a csoportot. A tapasztalatok szerint ez az ideális létszám, mert így a csoport még átlátható, és ideálisan sikerül összehangolni az egyéni és kiscsoportos munkafázisokat. Ebben a csoportméretben jut elég figyelem minden résztvevőre, így sok-sok közvetlen visszajelzést kapnak a kiképzőtől, illetve a többi csoporttagtól.
2. Kik vesznek részt?
Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a résztvevők jelentős részben szabadúszók, vagy valamely tréner / tanácsadó cég munkatársai, egy részük HR-es, és szép számmal jelentkeznek a civil szektorból, szintén tanácsadói, tréneri tapasztalattal, de vannak köztük közösségi aktivisták, grafikusok és ügyvezetők is. Mindannyian elkötelezett szakemberek a csoportsegítés, szervezetfejlesztés, coaching irányban.

Legtöbben Magyarországról jönnek, Budapestről és vidékről egyaránt, de több képzésen voltak külföldi résztvevőink is – így érezhetően egészséges, sokszínű csapatok jönnek össze.

3. Hol lesz a képzés?
A képzés Budapesten lesz, tömegközlekedéssel jól megközelíthető helyszínen.

A képzés helyszínéről és a megközelítés módjairól a regisztrált résztvevőket időben értesítjük.

4. Hogyan fogunk dolgozni?
Ahhoz, hogy a fent leírt célok mentén a lehető legtovább jussunk, interaktív módon fogunk dolgozni, sokat játszunk és kísérletezünk a két nap során, hogy a legtöbb módon „merítkezhessünk” meg a vizuális munkában. Szinte minden jelentős technikát demonstrálunk és a lehető legtöbb időt hagyunk a gyakorlásra. A képzés során minden résztvevő rendszeresen visszajelzést kap a képzőtől és a többi résztvevőtől.

2015. tavaszától – szintén friss tapasztalataink hatására – képzéseink során, tudatosan, differenciált képzési folyamatot biztosítunk résztvevőink számára. Tudjuk, hogy a Teremtő mindannyiunkat eltérő a rajzi – vizuális talentumokkal áldott meg, és van akit inspirál egy több méteres papírlap, van ki pedig inkább a kártya-méretben tud igazán kiteljesedni. A gyakorlati feladatokat és a kapcsolódó, különféle eszközöket a résztvevők egyre pontosabb megismerése nyomán a lehető legszemélyreszabottabb módon adjuk ki, így maximalizálhatjuk a képzés tanulási potenciálját.

5. Mit foglal magába a részvételi díj?
 • A képzésen használt eszközöket és anyagokat,
 • képzési kézikönyvet és munkafüzetet,
 • a terem bérleti díját,
 • folyamatos büfé bekészítést: tea, kávé, rágcsálnivalók, zöldségek, gyümölcsök,
 • nagyszerű hangulatot,
 • kéthónapos utánkövetést a csoport számára kialakított online felületen,
 • a képzést követően egyéni konzultáció: maximum 50 perc / fő, és
 • igény esetén a képzést követően egy csoportos konzultációt: maximum 3 óra.
6. Mi van, ha tényleg nem tudok rajzolni?
A legtöbb külső szemlélő, aki lát minket dolgozni – azt gondolja, hogy ehhez a munkához valami különleges tehetségre, vagy adottságra van szükség. Sokan le is írják a jelentkezési lapjukon, hogy ők nem tudnak rajzolni. Ennek ellenére az eddig általunk tartott vizuális technikák képzések bebizonyították, hogy mindenki, aki valójában résztvevővé válik és lelkiismeretesen + fegyelmezetten elvégzi azokat a feladatokat, amikből felépítettük a képzési folyamatot – képes lesz arra, hogy önállóan elkészítse egyéni, vagy csoportos folyamatokat támogató, flipchart vagy nagyobb méretű, szöveges és rajzos vizuális eszközeit.

Nem kell művésznek lenni. Nem is művészetet tanítunk. Egy egyszerű elemekből építkező kommunikációs rendszert újítunk meg. Apró, mindenki által elsajátítható elemekre bontottuk a vizuális folyamatsegítés eszközeit, amiket begyakorolva, a résztvevőink egyre rutinosabbn tudnak alkalmazni saját munkájukban.

7. Mi ez a 100 %-os garancia?
Teljes, 100 %-os pénzvisszafizetési garanciát ajánlunk. Jelentkezzen bátran a vizuális technikák képzésre: az anyagiakat tekintve teljesen kockázatmentesen! Amennyiben lelkiismeretesen végigcsinálta a gyakorlatokat, és a fenti ígéretünk mégsem teljesülne, akkor nyugodtan adja vissza a képzési kézikönyvet, a kapott eszközöket és a képzési folyamat lezárását követően 30 napon belül egy mínuszos számlával együtt visszautaljuk a befizetett részvételi díjat.

Biztosak vagyunk a lépésről lépésre vezetett folyamat sikerében és szeretnénk e fontos döntés előtt a lehető legtöbb aggodalmat eloszlatni.

Efféle garanciával nem szoktunk találkozni a nyitott tréningek területén, és mi sem kínáltuk ezt az első években. Tapasztalataink alapján meggyőződtünk, hogy ezek az eszközök MINDENKI számára hozzáférhetőek és sikeresen felhasználhatóak, előképzettségre és tehetségre való tekintet nélkül.

8. Tanítod a Vizuális Coaching eszközök használatát a képzésen, vagy Vizuális Facilitálást?
Az alapozó Vizuális Technikák Képzésen nem tanítunk specifikus vizuális coaching eszközök használatát. Gyakorlatban rápillantunk a nagylapon való jegyzetelés az egyéni konzultációra gyakorolt hatásaira, de a Vizuális Coachingban használt speciális eszközök használatára nem képezzük résztvevőinket.

A 2 nap során a vizuális technikák alapjait fogjuk elsajátítani. E technikák alkalmazása, azaz hogy milyen helyzetekben (kontextusban) fogja az elsajátítottakat gyakorolni, az az adott résztvevő felkészültségétől, korábban megszerzett kompetenciáitól függ, így konkrétan a vizuális facilitálás eszköztárára is csak rápillantunk, de csak egy rövid időre. Ha pedig a vizuális facilitálás oldaláról nézzük: akkor pedig a 2 nap során végig ezen eszközöket alapozzuk meg.

9. Mi támogatja a tanultak gyakorlatba ültetését?

Korábbi programjaink során előfordult, hogy az intenzív képzés után, az élmények elhalványultával, a résztvevők elakadtak önálló fejlődésükben, motivációjuk csökkent.

A Grafacity-nél ezért a Vizuális Technikák Képzést 6 hetes utánkövetéssel erősítjük meg, ahol a résztvevők a csoport zárt, online felületén osztják meg saját munkáikat, kérdéseiket, dilemmáikat és eredményeiket. Itt további információkat, instrukciókat és visszajelzéseket kap a csoport, és egymást segítik a résztvevők!

További lehetséges támogatási formák:

 • Egyéni konzultáció,
 • Csoportos konzultáció,
 • “Face to Face” találkozás vagy online tanácsadás formájában,

2017-ben pedig elindottuk a Vizuális Technikák Képzéseinken résztvettek számára az “Alumni csoportunkat” a Grafacity Műhelyt, ahol havonta találkozunk és gyakoroljuk a képzésen tanult technikákat, megosztjuk tapasztalatainkat.

10. Egyéb fontos tudnivalók, logisztikai részletek:
 • A képzésre érdemes kényelmes cipőben és sötét ruhában jönni. Sokat fogunk filctollakkal és krétákkal dolgozni, ezek foltot hagyhatnak a ruhán is.
 • Érkezzen pihenten, mert mindegyik nap különösen intenzív lesz, és a program olyan alig használt idegpályákat és agyi perifériákat vesz igénybe, amik valószínűleg kevésbé edzettek: mindannyian el fogunk fáradni.
 • Nyugodtan hozza el a „Nem tudok rajzolni!” gondolatait, mert itt a rajzolás közben elfelejti őket.
 • Az ebédet minden résztvevő maga finanszírozza, vagy oldja meg, mi az étkezés szervezésével segítünk. A helyszín saját, illetve a környék nagyszerű lehetőségeinek széles választékából rendelhetünk (laktóz, glutén, fehérje stb-mentes ételeket, diétás-ételeket is), de ha a csoport úgy kívánja, szervezünk egyéb hideg, vagy meleg ételt is.
11. Vállalunk-e in-house / vállalati belső tréning tartását?
Természetesen. Évente több belső tréniget / Workshopot is tartunk vezetőknek, értékesítőknek, tanároknak, belső trénereknek. Nagyvállalati ügyfeleink, egyetemek és nagyobb civil szervezetek egyedi igényei számára is ki szoktuk alakítani a legmegfelelőbb képzési konstrukciót: a 2-3 órás Workshopoktól az egy napos műhelyen át, a “rendes” 2 napos alapozó programig.  

A szűk keresztmetszet a helyszín szokott lenni: sok-sok sima falra lesz szükségünk, amire feltehetjük a papírokat.

12. Nincs 2-3 napunk, egy napra is eljössz?

Természetesen, az egy nap is maradandó nyomokat hagyhat a résztvevők kompetencia-profilján, a fontos, hogy fókuszáljunk egy alkalmazási területre, pl: értékesítési helyzet, 1:1 tárgyalás, a trénereink Flipin szebben jegyezteljenek, stb.  Bár a 2, vagy 3 naphoz képest kevesebb az időnk, de a jól megragadott célt magabiztosan éri el a csoport. Fókuszáltan megismerkedünk a szükséges alapokkal, és az előre kiválasztott általában 1 technikát (eszközt, alkalmazást) begyakoroljuk (a 2 napos programban ez általában 4 – 5 vizuális eszközt jelent).

13. Milyenek a visszajelzések?
Jók. Az utóbbi időben pontosan nyomon követjük a résztvevőink elégdettségét, nyitott képzésünk értékelése az utóbbi években 9,25 – 9.8 -as elégedettség közé esik (10-es skálán).

Rólunk mondták

„Szilárddal már két eseményen is tudtunk együtt dolgozni, amik során meggyőződhettem 100%-os szakmai felkészültségéről, ahogy kezeli a felmerülő kihívásokat és emellett ahogy mégis rugalmas tud maradni. Minden jelenlévő elképedve figyelte ahogy egy előadás mondatai rajzokká változtak, és nem csak annak a minősége miatt, hanem mert így hónapok múlva is tisztán tudtunk emlékezni minden részletre. Az általa vezetett Vizuális Technikák műhelyeken pedig különleges volt, hogy milyen tempóval vonta be a résztvevőket a munkába és gyakorlati tanácsokkal mindenkiből elősegítette a rejtett „tehetségeket”. :)”

 

Konczos Dávid, AIESEC / Budapesti Corcinus Egyetem - Elnökhelyettes (2017-2018)

Rólunk mondták

„Szilárd egy két órás „gyorstalpalón” engedett bepillantást a vizuális facilitálásba. Meglepetés volt, hogy e rövid idő nem csak a színek, a formák tudatos használatáról szólt, hanem az egésznek az alapját a testtudatosság és a harmónia adja. A ráhangolódás után foglalkoztunk a betükkel az olvashatóság szempontjából, a keretek típusaival (felhő, képkeret, aura stb.) azok kiemelő hatásával, a színperspektívával, és a felsorolásnál használható trükkökkel. Nagy élmény volt. Sokban hatott a tudatosságomra, és a workshopjaim flipchartjaira. Ugyanakkor érzem, hogy ez a két óra tényleg csak ízelítőnek volt elegendő, a magabiztossághoz és a rutinhoz a teljes képzésre és sok gyakorlásra lesz szükségem.”

 

Bárány Judit - HR Tanácsadó

Rólunk mondták

"Még 1x szeretném megköszönni a tréningedet! Azóta szorgalmasan gyakorlok, úgy tűnik többet kaptam, mint amire számítottam!

Gratulálok és köszönöm!”

 

Almási Gábor, ügyvezető, tanácsadó Franklin Covey Products Kft.

Rólunk mondták

„A grafikus jegyzetelés képzés tovább erősített abban, hogy tréneri/tanácsadói munkámat érdemes képi eszközökkel gazdagítani. A képzés utáni első pozitív visszajelzést a tréningen egy kick-off meetingen készített nagyméretű template-em kipróbálása hozta, aminek segítségével a célokat és kereteket egyértelműben látták (honnan hová kell eljutnunk), jobban mederben tartottam a folyamatot."

 

Gere-Jakó Melinda, szervezetfejlesztő tanácsadó, OD Partner Kft.

Rólunk mondták

"A Vizuális Technikák Képzés legnagyobb áttörése az volt, hogy megtanultam jegyzetelni, és abban magas szintre repített. Megismertem sok olyan módszert, amelyekkel gondolataimat ábrázolni tudom anélkül, hogy szégyenkeznem kellene. Ma már kis esetkonferenciákon (8-15 fő) is vállalom, hogy rajzaimmal végigkísérem a megbeszélést úgy, hogy sokak számára a segítem vele a megértést. Ilyenkor kiemelem a lényeget, követem az élő történéseket és ábrázolom a legfontosabb mozzanatokat. Jó, ha a humor is kéznél van. Amellett, hogy segíti a napi működést – a rajzolás örömet is szerez nekem."

 

Bárdos Kata- Szupervízor, Mediátor, Terapeuta

Rólunk mondták

Ha olyan a munkád, hogy jó lenne néha valami vizuális elemmel feldobni, ez a tréning Neked való. Én a pálcika ember színtjén tartottam, de a tréning során megtanultam, hogy lehet néhány vonallal emberi alakokat rajzolni. Sokkal könnyebb, mint gondoltam, de ehhez a tréning kellett, ahol mindenki önmagához képest fejlődik, nincs elvárás, csak jól kell érezd magad és menni fog! Ehhez minden adott:

 • jó fej oktató, kellőképpen laza, de mederben tartja az órákat,
 • kellemes környezet
 • minden segédeszköz – nem kell semmit beruháznod, mindent kipróbálhatsz
 • szuper tananyag, amiből otthon is bármikor gyakorolhatsz.

 

Kaposvári Anna, HR szakértő, L&Đ specialist

Rólunk mondták

"Egy kép többet ér ezer szónál - ennek a gyakorlatát tanulhattam meg Szilárd grafikus facilitátor képzésén. Minden rajztudás nélkül is megtanulható trükköket tanulsz egy nagyon pozitív, segítő, energikus tréningen. Segít képekben gondolkodni, strukturálni, lényegre fókuszálni. 

...és nekem csendben maradni megbeszéléseken. Beledumálás helyett izgalmas rajzos jegyzeteket készítek - ami sokszor konstruktívan segíti az egész megbeszélést. 

Ajánlom Szilárd tréningjét nemcsak hivatalos facilitátoroknak, hanem mindenkinek, aki szeretné felhasználni a jobb agyféltekéjét is az információözön feldolgozásához.

 

Máté Barbara, változási konzulens, coach, Ascon Consulting Kft.

 

Rólunk mondták

“A legjobb prezentáció volt! - jelezték vissza a nemzetközi szakértőkből szervezett 2 napos workshopunk résztvevői!” Február 16-17-én az Auchan Retail Magyarország nemzetközi workshopjának házigazdája és előadója voltam. A prezentációmmal való pár órás küszködés után úgy döntöttem, félreteszem a PPT-met és belevágok abba, amit Szilárdtól tanultam! 

A prezentációmból egy egybefüggő, 3m hosszúságú és 1m magasságú “Lean in Hungary” stratégiai timeline-t szerkesztettem, amit aztán a prezentáció közben a kulcs momentumokhoz tartozó fotókat tartalmazó A5 méretű kártyákkal egészítetem ki - ahogy a tréningen tanultuk. 

Az analóg prezentáció új impulzust adott és az egyedi megjelenítés megerősített, hogy érdemes elszakadni a hagyományos prezetációs formáktól.

 

Sarkadi Károly, vezető LEAN szakértő (Auchan Retail Magyarország)

Rólunk mondták

„A képzés két napja pont abban segített, amit vártam: átláthatóbbak és talán szebbek is lettek a flipchartjaim (és látom, hogy megéri rászánni az időt az elkészítésükre), bátrabban használom a pin-wand méretű papírokat tréningeken valamilyen téma bemutatására (a nagyobb méret szemléletesebb és több részletet enged meg) és könnyebben el tudok indulni valamilyen téma összefüggéseket bemutató grafikus bemutatásával.”

 

Császár Csaba, OD Partner Kft.

Rólunk mondták

„Abszolút megérte a 2 napos képzés. A tréning és workshop résztvevőim sokkal jobban szeretik a flipchartos prezentálást, mint a PPT-t, ráadásul nagyon elismerik a rajzaimat. A képzés leginkább abban segített, hogy ha egyszerűen használom a vizuális képességeimet, azzal már teljesen szép dolgokat tudok létrehozni. Nagyon vigyázok a kész sablonjaimra. A rendszeres újra-használat miatt rengeteg időt spórolok meg. Megéri az aktuális flipijeimet is szépen megcsinálnom, hiszen elég csak egy kis szín, hogy nagy változás legyen. Várom a vizuális képzés közvetkező szintjét.”

 

Frisch Anita, OD Partner Kft. - Szervezetfejlesztő tanácsadó, partner

Rólunk mondták

„…nagyon élveztem a képzést, örülök, hogy rávettem magam.”

 

Frenyó Andrea, Partner - Flow Csoport

Rólunk mondták

„Egészen fantasztikus volt látni, hogy az általam felvázolt esetet milyen módon jeleníti valaki, aki egyáltalán nem gyakorlott a grafikus jegyzetelésben. A kurzus óta eltelt időben is élénk email váltások zajlanak [...], a folyamat tovább él!”

 

Ágostházi Réka, Mambaby Magyarország

Rólunk mondták

„Tapasztalatot szereztem arról,
milyen az, amikor beszélek, és a coachom úgy támogat engem, hogy közben rajzol.
milyen az, amikor a coaching ügyfelem beszél, és én úgy támogatom őt, hogy közben rajzolok.
milyen az, amikor egy személy, vagy egy csoport beszél a maga tempójában, én pedig egyszerre tudok rájuk figyelni, és rajzolva, a lényeget kiemelve jegyzetelni.
milyen az, amikor az egyén vagy a csoport, akinek jegyzetelek, örömmel reagál arra, amit lát.
milyen az, amikor az egyént vagy a csoportot, akinek jegyzetelek, inspirálja és tovább lendíti a rajzom.
milyen az, amikor elhiszem magamról, hogy tudok rajzolni.
milyen az, amikor rátalálok a saját stílusomra.”
KÖSZÖNÖM!

 

Sütöri Ági, FLOW Csoport

Rólunk mondták

„Szilárd különleges érzékkel teszi láthatóvá, ami a konferenciateremben, egy képzésen, vagy egy előadáson történik. Gyors, kreatív és rendkívül jó asszociációi vannak. Elképesztő, ahogy az ember jobb és bal agyféltekéjét egyaránt beindítja. Szilárd vezetett be a vizuális facilitálás rejtelmeibe, megtanított, hogy kezeljem a nagyméretű papírt, a filctollakat, hogy rajzoljak figurákat, árnyékokat, színeket – mindezt élőben, a történésekkel szinkronban. Az ő munkája, rajzai óriási segítséget jelentenek úgy a műhelymunkák / képzések / konferenciák résztvevőinek, mint a trénereknek, előadóknak.”

 

Nemes Orsolya, A Milestone Solutions Lab vezető tanácsadója - Generációs szakértő

Rólunk mondták

„Nagyon köszönöm én is ezt a két napot! Nagy segítség volt a lépésről lépésre történő előrehaladás és a jegyzet. Na nem lett pontosan olyan persze, de kezd hasonlítani. ☺ A képzést mindenkinek csak ajánlani tudom!”

 

Kovács Titusz

Rólunk mondták

„Megtanultam, hogy a szép flipchart hogyan tudja segíteni az elmélyülést, viszont csalok 🙂 : az internetről kinyomtatott képeket rákopírozom a tréningen használt flipchartokra. Odamásolom az adott cég logóját is. Ezt mindig pozitívan értékelik a résztvevők. A csoportos feldogozásokhoz is készítek templéteket, így a résztvevők biztosan beszélnek a fontos témákról. Személyesen is örömömet lelem a rajzolásban, jó így készülni a tréningekre.”

Nagy Eszter, Tanácsadó

Akiknek már tartottunk képzést

© 2018 Grafacity - Minden jog fenntartva! | Adatkezelési tájékoztató | ÁSZF | Designed by SMG

Új honlapot építünk!

Észrevételeket az info@grafacity.eu címre várjuk..

Utolsó módosítás:

HÍREK (HU)   //  2018-12-06

You have Successfully Subscribed!

We are building a new website!

Comments are welcome here: info@grafacity.eu

Last Modified:

NEWS (HU)   //  2018-12-06

You have Successfully Subscribed!