vizuális jegyzetelés

Vizuális szinkrontolmácsok vagyunk.
Képekké formáljuk az elhangzót.
Kiemeljük a lényeget és megragadjuk az energiákat. 
Élményben utazunk.

Hide box
Többet akarok tudni!

Illusztrátoraink a rendezvény során, “jelen időben” vizuális (képi és szöveges), nagy méretű (akár több méteres), analóg jegyzeteket készítenek az elhangzó információk alapján (általában) papíron, filcekkel. A vizuális jegyzetelés ereje, a nagy méretű papírok létrejötte mellett, a rajzolás folyamatának egyedülálló élményében rejlik.

Ügyfeleink szeretik, mert:

 • Lényegkiemelő,
 • Kézzel fogható, maradandó (hazavihető) és kitehető,
 • Könnyűvé teszi a nehéz témákat,
 • Megoldja a dokumentációt,
 • Lehetőséget ad az interakcióra,
 • Humoros

Hova hívnak minket?

 • Előadásokra – konferenciákra,
 • műhelymunkákra,
 • World Café beszélgetésekhez,
 • szervezet, és stratégai fejlesztésekhez,
 • tréningekre – csapatépítésekre.

rólunk mondták

“Just a big thank you to your company for really capturing the spirit of our workshop in your paintings. It really lifted the spirit (which was already high) in the room, reminded people about what we were doing caused them to have fun at the same time as it captured the content and the seriousness of what we were doing. We will be using the painting to continue to remind us of two great days in the office for hopefully a long time going forward.”

Ulrica Fearn, DIAGEO SSC – General Manager

rólunk mondták

„Élmény volt Szilárddal együtt dolgozni. Energikus jelenléte, őszinte, bármikor nyitott szívvel adott figyelme és támogatása a csoport és számunkra is behívó, inspiráló volt. Rajzai betöltötték a teret, inspirálták a munkát. A rajzok segítettek az érzékeny, könnyen nyomasztóvá válható témák megragadásában, fókuszált megjelenítésében, túllendítve a csapatot a köntörfalazó magyarázkodás veszélyén. A vizuális megjelenítés könnyebben felidézhetővé teszi a munka hangulatát, másrészről a struktúra és a hangulat visszaidézésével az eredményekkel való továbbdolgozást. Szilárd hozzáadott értéke nem csak a workshop után jelentkezik: ügyfeleink már a workshop alatt is egyértelműen fordultak a vizuális jegyzetek felé és azok hasznosságát folyamatosan vissza is jelezték.”

 

Bokor Attila és Szentandrási Gergely – OD Partner Kft.

rólunk mondták

“Nagyon köszönjük a munkátokat, minden segítséget és rugalmasságot. Igazán jó volt veletek dolgozni és a jövőben szívesen megismételnénk! Több résztvevőnk jelezte, mennyire inspirálódtak az illusztrációk által!”

 

Dudás Júlia, Marketing Specialist – KPMG Hungária Kft.

 

rólunk mondták

“A vizuális jegyzetek akkor segítettek igazán sokat, mikor előttem készültek el. Láthatóak lettek az érzékeny területek a diagnózis során, és nem engedték, hogy elimináljam őket, de amiben igazán hasznos, és sokkal többet nyújt a többi módszernél, az az akciótervek és a jövőkép-tervezés. Ajánlom olyan embereknek, vezetőknek, akik komoly válaszút előtt állnak, vagy akik változtatni akarnak valamilyen vezetői, vagy emberi viselkedésmódjukon és jobb eredményt akarnak elérni.”

 

Sziklai Klára – HR Szakértő

rólunk mondták

“Szilárddal már két eseményen is tudtunk együtt dolgozni, amik során meggyőződhettem  100%-os szakmai felkészültségéről, ahogy kezeli a felmerülő kihívásokat és emellett ahogy mégis rugamas tud maradni. Minden jelenlévő elképedve figyelte ahogy egy előadás mondatai  rajzokká változtak, és nem csak annak a minősége miatt, hanem mert így hónapok múlva is tisztán tudtunk emlékezni minden részletre.”

 

Konczos Dávid, Elnökhelyettes (2017-2018) – AIESEC BCE

 

rólunk mondták

„A novemberi nagy sikerű family business konferencián készített grafikákat e-book formátumban is megkaptam. Jó ez a technika! Tapasztaltam: a grafikus jegyzetelés megragadta a konferencia közönségét. A szünetekben mind az előadók, mind a közönség az illusztrációkat nézegették, vizsgálták, hogyan változtak az elhangzottak képekké, vagyis, hogyan „fordított” az illusztrátor. Érdekes volt látni, ahogy a legfontosabb üzenetek azonnal papírra kerültek. A konferencia óta büszkén mutogatjuk a rajzokat, és meséljük ezek alapján az ott hallott „sétáló történeteket”, ahogy az Akadémia „in vivo” konferencia-dramaturgiájában ezek megjelentek. Hasonló eseményeken szeretnék ragaszkodni a grafikus jegyzetelés technika alkalmazásához!”

 

Dr. Gelléri Péter, elnök – Családi Vállalat Akadémia

rólunk mondták

“A Grafikus jegyzetelés módszertana meglepően újszerű volt. Szilárd csoporttapasztalatával jól ragadta meg a folyamatot, így, amikor a rajzok értelmezésére helyeztük a fókuszt, nagyban hozzájárult a megértéséhez. Kettős felhasználásúak a rajzok, amelyek készülnek, egyrészről azonnal használhatóak a folyamat értelmezésére, másrészről az archiválásban is segít. A rajzok színei és érzésekben gazdagsága könnyedebbé teszi az adott emlék előhívását. Ha ma ránézek az ODWS, valamint a munka- és szervezetpszichológus konferenciák rajzaira, előttem vannak a közös pillanataink.”

 

Németh Gergely, ügyvezető – Corporate Values Szervezetfejlesztési és Vezetési Tanácsadó Kft.

 

rólunk mondták

“Szilárd segítségével több dimenzióssá válnak az akár egyhangú megbeszélések, a grafikus megjelenítés újabb ötleteket és lendületet ad a legunalmasabb workshopoknak is.”

 

 

Sarkadi Szabolcs, K&H Bank- szenior képzési tanácsadó

rólunk mondták

„Szilard was very quickly able to capture the discussions our groups were having and his interpretation of the conversation and the visual representation not only provided an aide memoire but also a starting place for new and further discussions on these topics. The graphic recordings as an artefact are much richer than a series of notes and lend themselves to being easily used in other sessions.”

Melanie Currie, Nottingham Trent University

rólunk mondták

„A Grafacity már visszatérő “vendég” az év elején, mert a jegyzetek hasznosak és jól működnek nálunk. Egyrészt később át lehet adni a lényeget azoknak, akik nem vettek részt a rendezvényen, másrészt nekem, HR vezetőnek az új belépőknél óriási segítség, mert a folyosóra kihelyzett nagylapok az orientációs folyamat fontos részét képezik. Nemcsak egyszer egy ppt-ben mondjuk el, hogy mik az értékeink, mi a stratégiánk, hanem kint vannak a falunkon és nap mint nap látják is azokat.”

BENEDEK Lilla, ABESSE Informatikai Tanácsadó Zrt. – HR Manager

rólunk mondták

„Nagyon köszönjük a munkátokat, minden segítséget és rugalmasságot. Igazán jó volt veletek dolgozni és a jövőben szívesen megismételnénk! Több résztvevőnk jelezte, mennyire inspirálódtak az illusztrációk által!”

Dudás Júlia, KPMG Hungária Kft. – Marketing Specialist

rólunk mondták

„Teljesen pozitívan él bennem a T-Systems merging folyamatának vizuális folyamatsegítése, mert a vizuáis jegyeztelésnél még nem láttam jobb megoldását annak, hogy kommunikáljuk a szervezet felé a vezetői elvonulás folyamatát és eredményeit. Az emberek várják, hogy mi történt, látni akarják azt, ami áthidalja a szakadékot a jelenlegi helyzet és a végeredmény, a döntések között. A vizuális jegyzetek az érzelmekre hatva, humorral fűszerezve, maradandó, átlátható formában kommunikálják a szervezet felé a folyamatot is. Keveseknek adatik meg az a képesség, hogy egyrészt értsék a nagy kontextust, másrészt figyelemmel kísérjék az éppen zajló eseményeket és mindezt azonnal meg is jelenítsék. Szilárdéknak sikerült. Hiszek ebben és él bennem, hogy ez egy jó dolog.”

 

Dr. Eszes László, T-Systems Zrt. – Vezérigazgató-helyettes

rólunk mondták

„Élmény volt Szilárddal együtt dolgozni. Energikus jelenléte, őszinte, bármikor nyitott szívvel adott figyelme és támogatása a csoport és számunkra is behívó, inspiráló volt. Rajzai betöltötték a teret, inspirálták a munkát. A rajzok segítettek az érzékeny, könnyen nyomasztóvá válható témák megragadásában, fókuszált megjelenítésében, túllendítve a csapatot a köntörfalazó magyarázkodás veszélyén. A vizuális megjelenítés könnyebben felidézhetővé teszi a munka hangulatát, másrészről a struktúra és a hangulat visszaidézésével az eredményekkel való továbbdolgozást. Szilárd hozzáadott értéke nem csak a workshop után jelentkezik: ügyfeleink már a workshop alatt is egyértelműen fordultak a vizuális jegyzetek felé és azok hasznosságát folyamatosan vissza is jelezték.”

Bokor Attila és Szentandrási Gergely, OD Partner Kft.

rólunk mondták

“Szilárddal való közös munkáinkat egyszerre jellemezte a tudatos tervezés, a módszertani gazdagság és a helyzetekhez való rugalmas alkalmazkodás. Nagy érték az a fajta készség, tudás, ahogy ő át tudja fordítani a gondolati világot képi világgá, rajzolt struktúrákká. Néhány közös tréningünk lenyomatára szinte naponta rátekintek, és friss gondolataim támadnak.”

 

Bertalan Tamás, Observans Kft – Ügyvezető Igazgató

Kérdések és válaszok:

Hide Box
1. Mi az a vizuális jegyzetelés?

A vizuális jegyzetelés (angolul: graphic recording, live scribing stb.) egy alkalmazott művészeti vizuális menedzsment kommunikációs eszköz. Előadások, beszélgetések során elhangzó információkat jelen időben jegyzetelünk: képekre tolmácsoljuk az elhangzottakat és a lényeget szövegekkel is megerősítjük. Általában nagy méretű papírokon dolgozunk: 1-2-3 m szélességben. A jegyzetelés kulcsfontosságú jellemzője az élmény, hogy a közönség láthassa az illusztrátort a nagy lapjánál dolgozni.

A Grafacity Visual Services szolgáltatási közül a “klasszikus” vizuális jegyzetelés csak az egyik. Más helyzetekben, más célok, elvárások esetén más és más szolgáltatást alkalmazunk, vagy kombináljuk őket. A közös bennük a vizuális nyelvre “tolmácsolás” gyakorlata, illetve a többnyire analóg megoldásaink, vagyis az ügyfeleink előtt közvetlenül, azonnal, látható módon alkuló rajz.

2. Akkor ti ilyen Mind-mapeket rajzoltok, meg ez olyan mint a jobb agyféltekés rajzolás?

Hááát… mivel mindegyik “végeredménye” egy rajz, vagy plakát, tulajdonképpen igen, egyébként: nem igazán.

A Mind-mapekkel közös az, hogy mi is képekkel, szövegekkel és összefüggésekkel operálunk, viszont a jelen idejű jegyzeteink sokkal inkább alacsonyan strukturált “halmazokra” hasonlítanak, hiszen nem látjuk át előre az összefüggéseket, míg a mind-map rajzolója (aki elsősorban magának készíti a mind-map rendszerű emlékeztetőt, vagy gondol át vele egy témát) már az első tollvonás előtt tisztázza magában a fő struktúrát, és azt leképezve mindent oda tehet ahova az való.  

A Jobb Agyféltekés Rajzolás pedig egy képzőművészet felé nyitó módszer, hogy a művészeti előképzettség nélküli emberek, egy fókuszált folyamatban és esztétikus rajzokat, portrékat tudjanak alkotni. A művész itt különleges figyelemmel fordul megörökítendő tárgya felé, szöveges tartalmakkal, és jelen idejű információ-menedzsmenttel nem foglalkozik a módszer.

A Grafacity megoldásai menedzsment technikák: ügyfeleinkkel komplex üzleti kihívásokat oldunk meg.

3. Mire van szükségetek az előkészületek során? Átküldjük a prezentációkat?

Vizuális jegyzeteléshez általában elegendő a tervezett Agendát megkapnunk, átbeszélnünk a célokat és az elvárásokat illetve a helyszínen cc. 90 perccel a kezdés előtt bekészülnünk. Hasznos minden előzetesen átküldött anyag, de ha csak az Agenda lesz meg az előadókkal, az sem baj: 2010 óta számtalan iparág mindenféle üzleti területén dolgozunk, ritkán ér minket meglepetés.

4. Hol fogtok dolgozni?

A vizuális jegyzetelés maximális hasznosulását elősegíti, ha a közönség azonnal és folyamatában láthatja munkánkat, ezért érdemes elöl, a színpadnál, vagy az első sorok mellett helyet adni a tábláinknak. Ha a helyszín lehetővé teszi, akkor remek felületet biztosíthatnak a falak: amennyiben TELJESEN simák (fűrészporos tapéta nem OK, bocsánat).

5. Mire van szükségetek a helyszínen?

Elsősorban helyre. Az illusztrátorok mobil tábláit bármilyen vízszintes placcon fel tudják állítani. Ez egy cc. 1,5 m x 2-3 m-es szabad területet jelent.

Szükségünk van még 1-2 székre, egy szemetesre, és jó ha van egy dohányzóasztal, vagy zsúr (büfé)-kocsi, amire a tálcánkat tehetjük rajzeszközeinkkel.

Mivel a jegyzetek helyszíni befejezésére gyakran a program után kerül sor, így, ha nem maradhatunk az előadó- (tréning-) stb. teremben (mert ott mondjuk kezdődik a vacsora / buli), akkor kérjük, hogy biztosítsanak számunkra egy csendes helyiséget, ahol a rajzokat be tudjuk fejezni.

Szélcsendes és esőmentes időben akár még kültéren is dolgozhatunk (értsd: Outdoor tréning kültéri gyakorlat feldolgozása).

Alapértelmezetten viszont “desszantosként” működünk, mindent hozunk, önállóan bekészülünk, hogy a lehető legtöbb terhet levegyük a szervezők válláról.

Hasznos még a közönségnek történő bemutatásunk is, vagyis az illusztrátorokat és munkájukat már a program indulásakor mutassa be a moderátor, házigazda. Így sokkal jelentősebb a hatás, ha a résztvevők tudják mit csinálunk, kik és miért vagyunk itt, mire figyeljenek, meg fogják kapni a képeket, stb. Bemutatásunkhoz adunk segítséget.

Az előadásokat követóen ÓRÁSI jelentőségű, hogy az előadókkal, beszélgető-partnerekkel át tudjuk nézni az előadásukról készített jegyzeteket, és leellenőrizzük azokat tartalmi és vizuális – interpretatív szempontokból. Ez csak egy lélegzetvételnyi idő, de rettentő fontos. Emberek vagyunk, félreérthettünk valamit. Esetleg vaskosabb lett a vizuális gag, mint amit a célközönség könnyen befogad. Lehet, hogy  pont az összefoglaló alapján fog az előadó egy újabb összefüggést felfedezni. Az üzenetek fontosak, érdemes a fellépőkkel az azonnali ellenőrzésre szánni pár percet.

6. Félek, hogy ez elvonja a résztvevők figyelmét!

A vizuális jegyzetelés a résztvevőket különleges élményben részesíti: látják, hogy az általuk is látott és hallott információ azonnal képekké válik a papíron, és lényeget kiemeli vagy netán még humorral meg is fűszerezi az illusztrátor. A résztvevők figyelme arra fordul, hogy az elmondottakat ők hogy látják, mit rajzolnának. A vizuális jegyzetelés így nem elvonja a figyelmet, hanem átalakítja a belső feldolgozás folyamatát, megváltoztatja a jelenlétet, ezáltal sokkal koncentráltabban vesznek részt a jelenlévők.

Nagyállalati rendezvényszervező ügyfelünk jelezte vissza: “Ezeknek 20 perc után mindig világított az arcuk (a telefonoktól, tabletektől): most meg végig a figyeltek!”

Ha megfordíthatnánk a kérdést, ezt tennénk fel: “A szabadban alkotó festőművész elvonja a kirándulók figyelmét a természet szépségéről, vagy inkább odafordítja azt?”

Mi úgy tapasztaljuk, hogy sokkal inkább segítünk észrevenni az apró részletek csodáit és az EGÉSZ nagyszerűségét.

7. Mi történik a rendezvény után?

A programok után, illetve már az egyes blokkok során elkezdjük befejezni a rajzokat, és letisztázni az illusztrációkat. A Grafacity Viosual Services* módszertanában jelen idejű alkotást követi az utómunka: a jegyzetek ellenőrzése, listajelek elhelyezése, helyesírás-ellenőrzés és a kiemelések, relációk vizuális ábrázolása, előadók neveinek ellenőrzése, keretezés, színezés, stb. Ezt mi egyértelműen értékteremtő munkának tekintjük, mert a jegyzetek áttekinthetőbbek és látványosabbak lesznek.

E mellett már folyamatában, azaz a blokkok közben, de különösen a nap végén előadóinkkal, megbízóinkkal is ellenőrizzük a jegyzeteket: jól értettük-e őket, szükséges-e valami pontosítás, megfelelő-e az alkalmazott humor, van-e valami kiemelnivaló? (Ezzel megelőzhető, hogy utólag, digitálisan kelljen többszörannyi idő alatt, több körben javítani a rajzokat.)

Fotózunk. Jó minőségben. Elkészítjük a digitális utómunkához a nyersanyagokat.

 • Több vizuális jegyzetelő (szinte) befejezettnek tekinti a jegyzetét, amikor az előadó is befejezte mondandódát. Amennyiben a tartalmi jegyzeteken kívül más szempontok is vannak, pl. egy jegyzet, legyen kiemelkedően esztétikus: ezt elsősorban a tartalmak elhangzása után tudjuk elérni.
8. Mi lesz a rajzokkal a program után?

A lefotózott jegyzeteket még a rendezvényen becsomagoljuk és átadjuk megbízónk számára, vagy elpostázzuk számukra.

Ezek aztán a vállalaton belül már másnaptól kommunikálhatják az elvonulás eredményeit, az új trendeket, vagy a szükséges változások irányát.

Különösen a stratégiai, jövőkép-alkotó műhelyek jegyzetei fontosak, hogy tartalmai mihamarább a közbeszéd részévé váljanak: elkezdődjék a “legörgetés”.  

9. Mi van / nincs a tiszteletdíjatokban?

A tiszteletdíj tartalmazza:

Egy fő vizuális jegyzetelő és egy asszisztens munkadíját, maximum 45 perc telefonos előkészítő konzultációt, cc. 90 perccel korábban helyszíni bekészülést, vizuális jegyzetelés esetén az összes anyag és eszköz árát, az eredeti papír alapú vizuális jegyzetek és a nagy felbontású JPG fotókat a képekről.

A tiszteletdíj NEM tartalmazza:

 • Személyes előkészítő konzultációt (megbízási díj-függő, illetve feláras szolgáltatás),
 • Úti- és szükség esetén a szállás-költséget,
 • Táblák bérleti díját és szállítási költséget,
 • Csoportfolyamat facilitálását,
 • PDF dokumentációt,
 • A helyszínen elfogadott nagylapok utólagos javítását,
 • Összefoglaló plakát készítését (helyszínen kézbe adott tartalmak, vagy a vizuális jegyzetek alapján). Ha jegyzetelni hívnak minket, azt jelen időben tesszük és a fülünkre hagyatkozunk. Természetesen elkészíthetjük a program összefoglaló plakátját is, de az egy külön megbízás.

Keressen minket: Írjon nekünk vagy hívjon az elérhetőségeink egyikén!

10. Virtuális konferenciánk lesz. Tudtok “távban” is dolgozni?

Természetesen.

Jegyzeteltünk már virtuális World Café beszélgetéseket (Link to Business Analist Blog) és különböző tucatnyi egyéni coaching ülést, valamint valós, külföldi konferenciát telekonferencia szolgáltatással és hangfelvételről is.

11. Nem lehetne ezt valahogy kivetíteni? Annyira látványos, ahogy dolgoztok!

Igen, de nem érdemes. A vizuális jegyzetelés során az illusztrátor nem mindig dolgozik az elhangzó infókkal szinkronban. Hallgatni ez előadót, és kivetítve látni az illusztrátort egy korábbi részleten dolgozni (miközben szűr és/vagy pufferol): az különösen zavaró. Másrészt a nagylap előtt jobbra-balra mozog, ami pedig az operatőrt zavarná a közeli képek készítésében. Az analóg vizuális jegyzetelés folyamatának kivetítése tehát nem javasolt.

De, mivel a rajzolás élménye tényleg nagyszerű közelről, ezért kínáljuk az élőben illusztrálást, vagy a digitális vizuális jegyzetelést ahol a résztvevők a legapróbb részletekbe menően láthatják az elhangzottak vizuális tolmácsolását.

12. Szeretném kipróbálni a vizuális jegyzetelést, lehet valami “Demó bemutatkozást” kérni?

Természetesen. Bár abból a célból építjük több száz eddigi munkaórával, és nagyszerű ügyfeleink közreműködésével (KÖSZÖNJÜK Nekik!!!) e weboldalunkat és a közösségi média felületeinket, hogy a lehető több információt és benyomást megadjunk, ha szükségesnek látja, akkor számos nyitott rendezvény, konferencia egyikén megtekintheti munkánkat “akció közben”, vagy egy belső, vállalati megbeszélésen, WS-no élesben is kipróbálhat minket. Kérjük, jelezze elképzeléseit és szívesen megírjuk a várható időpontokat.

Ha szeretné, hogy bemutatkozzunk önöknél: kérheti cc. 20 perces prezentációnkat.

Egyeztetheti továbbá egy belső rendezvény, megbeszélés, műhelymunka vizuális folyamatsegítés jegyzetelését – akár csak 1-2 órában, így minimális kockázattal megismerheti munkamódunk legapróbb részleteit.

13. Dolgoztok-e digitálisan, pl. tableten?

Igen. 2018-ban bevezettük a digitális vizuális jegyzetelést a szolgáltatásaink közé. Alapértelmezetten iPad-en dolgozunk, és főleg kerekasztal-beszélgetésekhez szoktuk alkalmazni ezt a megoldást, annak érdekében, hogy a közönség is azonnal élvezhesse a vizuális tolmácsolás élményét.

A digitális megoldás hozzáadott értéke a “hagyományos” papír alapú vizuális jegyzeteléshez képest, hogy maga a jegyzet könnyebben szerkeszthető, strukturálható az elhangzottakat követően, a jegyzet azonnal megosztható, és természetesen egy deka papírt sem kell kivágni a jegyzeteléshez. A “maga módján” a tablet elképesztően kreatív megoldásokat tesz lehetővé, bár a technológia öncélú alkalmazásán túl erre ritkán adódik igazi lehetőség.

A látványos tabletes működés szűk keresztmetszetei a jegyzetelés sebessége, illetve még 2019-ben is a technikai feltételek teljesülése.

14. Miért preferálja a Grafacity Visual Services a papír alapú vizuális jegyzetelést?

A “hagyományos”, papír alapú vizuális jegyzetelés számos előnyt hordoz, amit a kivetített, különösen a tableten történő jegyzetelés (egyelőre) nem múl felül. Ezek közül a legfontosabbak:

 • Manualitás: egyre inkább digitalizálódó világunkban a valódi kézi munkát tisztelet övezi, egyszerűen a show része, hogy ez valódi rajz, valódi papíron, tényleg meg lehet fogni.
 • Az összkép láthatósága (pl. egy nap folyamatának összképe): Az még rendben van, hogy egy tableten vizuálisan jegyzetelünk egy előadást: azt ki lehet vetíteni jelen időben, így az élmény is megvan. Ami viszont hiányzik: az egész nap folyamata, vagy az előadások összessége: amit papíron ki tudunk függeszteni, azt elektronikusan nem tudjuk: nincs 5-10  vagy még több 1-2 méteres digitális felületünk, vagy projektorunk, míg ez papíron nem probléma.
 • Az interaktivitás lehetősége: még ha volnának is digitális felületeink: abba post-it-elni, vagy visszajelző-matricákat ragasztani nem fog a közönség. Ezzel szemben a papír-jegyzetekhez bármikor odairányíthatjuk a közönséget, kérdések vethetőek fel, üzeneteket formálhatnak az előadók felé.
 • A tempó és tartalom: míg a papíros jegyeztelésnél, egy ügyes, gyorskezű illusztrátor, képes egyedül is oly jegyzeteket készíteni, ami alapján akár még egy részt sem vevő szemlélő is fel tudja idézni az előadás fő üzeneteit, míg a digitális jegyzetelésnél a jegyzet szinte csak kulcsszavas, rövid üzenetekre hagyatkozik.
 • Kézzelfoghatóság: Fel tudjuk idézni azt az érzést, hogy remekül sikerült egy rendezvényünk, amire akár több éve készültünk, nagyszerű előadóink inspirálóak voltak és mennyi új gondolatot sikerült elülteni a hallgatóság fejében?! – és mindezeket szummázzák azok a színes nagylapok, amiket mindenki imádott! Itt vannak a kezemben: épp csak össze lettek tekerve, de holnap már tehetjük is ki a cégnél?! Ehhez képest a digitális munka a kézzelfoghatóságot nem adja meg.

Digitális vizuális Jegyzetelés I-Paden

A digitális vizuális jegyzetelés számos előnye közül a legfontosabbak:

 • A digitális jegyzet megmutatásához bármilyen prezentációs felület alkalmas: kivetítő, LCD panel, I MAX Mozi. Szólítsuk meg a közönséget a legmodernebb eszközökkel!   
 • A jegyzetek egy gombnyomással megoszthatóvá válnak a nagyközönség számára. Hasítanak az üzenetek a világhálón, mielőtt az előadó leérne a színpadról! 
 • A rendezvény Social média támogatásához gyártjuk a látványos tartalmakat. 
 • Több lokációt is érint a rendezvénye? Nem probléma: a digitális facilitálással lehetővé válik az átadott tartalmak azonnali láthatóvá tétele és megosztása – geográfiai lokációtól függetlenül.  
 • Teljesen GEEK mérnök-társaságnak szervez rendezvényt, vagy telkós a csapat? A digitális jegyzetelés a megfelelő megoldás, hogy maradandóan elkápráztassa ügyfeleit. 

Vizuális facilitálás tornyok

Fokozni akarjuk az élményt és nincs elég paravánunk, hogy a helyszínen felállítsuk az 1-2-3 napos konferenciánk remek jegyzeteit? Vagy elfogytak a szabad falfelületek? 

…akkor építsünk vizuálisjegyzet-tornyokat!

Precízen összeillesztjük a táblákra készített jegyzetünket, majd egymásra helyezve, 2-3 szintes tornyokat építünk, hogy az elhangzott infók, összefüggések valóban körbejárhatóak legyenek és minden információ hozzáférhetővé váljék.

© 2018 Grafacity - Minden jog fenntartva! | Adatkezelési tájékoztató | ÁSZF | Designed by SMG

Új honlapot építünk!

Észrevételeket az info@grafacity.eu címre várjuk..

Utolsó módosítás:

HÍREK (HU)   //  2018-12-06

You have Successfully Subscribed!

We are building a new website!

Comments are welcome here: info@grafacity.eu

Last Modified:

NEWS (HU)   //  2018-12-06

You have Successfully Subscribed!