vizuális technikák képzés
“Kezdetektől fogva tanítom is, amit csinálunk. Elmesélem a filctollat töviről hegyire. Megismerik a papírt, hogy tekeredik és hogy terül. A krétákat imádni fogják. Bevallom: szeretem ezt csinálni.”
– Strenner Szilárd –

Következő képzési időpontunk:

Jön, jön, jön!

 

MI ez?

A képzésen résztvevőink olyan technikákat sajátíthatnak el, amelyek lehetővé teszik, hogy vezetői, tanácsadói, facilitátori, tréneri vagy prezentációs munkájuk látványos, hatékony, interaktív legyen.

…akár vannak művészi hajlamai, akár azt gondolja, hogy egy pálcikaemberrel sem próbálkozna…

Magyar Telekom Zrt. Vizuális Technikák Képzés – Budapest, 2017. december

A KÉPZÉS CÉLJAI

Résztvevőink számára újra hozzáférhetővé tegyünk egy régen jól ismert világot. Arra gyúrunk, hogy a vizuális nyelv tudatos használói legyenek, hogy képessé váljanak a rajz játékosságával megeleveníteni a mára már túl-professzinalizálódott, kilúgozódott területeket is.

A képzés:

 • bevezetés az analóg vizuális technikák használatába.
 • képessé tesz fejlesztési folyamatok vizuális tervezésére és támogatására,
 • nagyméretű „templétek” és analóg prezentációk igényes elkészítésére és
 • azok interaktív használatára.

 

Lehet, hogy nem lesz, vagy nem is akar vizuális jegyzetelő lenni, de biztos, hogy embereket valami fontos dologról nap mint nap meg akarja győzni: erre lesz jó a valószínűleg első analóg prezentációjának elkészítése a II. napon,

Csoportsegítőként számtalanszor futhat bele olyan helyzetbe, ahol össze kell hangolni a munkát, és az lenne jó, ha mindenki egyszerre tarthatna ugyanott egy komplex, inspiráló gondolkodási folyamat végén: ezt fogják a saját kezűleg rajzolt templétek megoldani.

…és ha már szakmáról beszélünk: érdekli a coaching, vagy vezetőként szüksége van arra, hogy munktársa átláthasson, és megoldást találjon egy komplex ügyre? Képzelje el, hogy itt a rajz és a nagylap, szuperfegyverként fog a kezében működni: legyen az egyéni vagy, csoportos tanácsadás, coaching, szupervízió, mentorálás, terápia, segítő beszélgetés, azaz bármilyen megértés alapú, jellemzően 1:1 helyzet.

De az is lehet hogy élete egyetlen plakátja “mindösszesen” a főnök szülinapi bulijának “Welcome poszterje lesz”?! Na és? – a komfortzónából való kilépésnek, és a többiek inspirálásának ez is egy elég konstruktív útja lesz!  

Mindezek mellett a képzésen elmeséljük a vizuális folyamatsegítés hátterét, bemutatjuk David Sibbet-et, az alapító atyát, és megtudhatja, mik azok a források, amelyek mentén el tud indulni a saját felfedező útján.

Megismer sok-sok új anyagot és eszközt, megtudja mit mivel lehet kombinálni, annyi tippet és praktikát fog kipróbálni, hogy a feje zsongani fog a végére!

KIK SZOKTAK RÉSZT VENNI?
 • szabadúszó és belső, vagy vállalati tanácsadók,
 • coachok,
 • vezetők,
 • facilitátorok,
 • trénerek,
 • szupervízorok,
 • tanárok / tanulók és
 • mindenféle folyamatsegítők.
Lehetséges alkalmazási területek:
Vizuális nyelv a mindennapokban: Szebben, olvashatóbban fog írni, magabiztosan használ egyszerű vizuális jeleket: listajelek, nyilak, figurák, “dobozok” stb. Rajzoljon bár egy szalvétára, akár egy flipchartra: jegyzetei átláthatóbbak, strukturáltabbak, lényegretörőbbek lesznek.

Vizuális jegyzetelés: a legismertebb “Grafacity”-s technológiát gyakorolhatja a tudás és információ-menedzselés élő eszközeként: konferenciákon, tanácsadási folyamatokon, board meetingeken, műhelymunkákon stb. Vizuális nyelv mindenhol, nagyban, ahol kár lenne, hogy a szó elszálljon!

Folyamat-segítés nagy méretű templétekkel. Templéteket (struktúrált űrlapok, munkalapok) készíthet facilitált egyéni vagy csoportos folyamatokhoz: stratégiai és innovációs műhelyek, termék és folyamat-fejlesztés stb., strukturált folyamataihoz: az A5-ös kártyától a több méteres nagylapokig.

Vizuális konzultáció: az analóg eszközök alkalmazása az 1:1 helyzetekben: coaching, tanácsadás, értékesítő tárgyalás stb. a képek, és a sűrítő lényegkiemelés erejével.

Prezentáció: a “középkori” eszközöket bevetve nem lesz gondunk a file-kiterjesztéssel, USB-kkel és projektorokkal. Különleges élményt nyújtunk, bevonjuk a tárgyalópartnert, képet adunk a nagy egészről, a rendszerrel dolgozunk és nyomot hagyunk (nem a falon).

Plusz néhány érv:

…de ez még nem minden, hiszen ezek a vizuális eszközök nem csak a professzionális, hanem magánéletünk számos más területén hasznosak lehetnek: a tanulásban, otthoni beszélgetéseknél, gyereknevelésben, naplóírásnál, egy családi kupaktanács vezetésénél, vagy akár a bevásárlólista kreatív összeállításában is jól jöhet.

Csak tőlünk függ, hogy mennyire tesszük velük színessé, örömtelibbé életünket.

A kreativitás nem egy gyakorlat, vagy valami, amit pár percre magunkra veszünk bárki kedvéért, hanem egy életforma.

Résztvevőink egy Gobális nyelvet fognak elsajátítani, amit már azelőtt értettek, mielőtt beszélni tudtak volna. Nem angolul, vagy németül tanulnak meg, hanem egy igazi világnyelven! Ezt mindenki érti, de kevesen beszélik elég jól.

Következő képzési időpontunk:

Jön, jön, jön!

 

Rólunk mondták

„Szilárddal már két eseményen is tudtunk együtt dolgozni, amik során meggyőződhettem 100%-os szakmai felkészültségéről, ahogy kezeli a felmerülő kihívásokat és emellett ahogy mégis rugalmas tud maradni. Minden jelenlévő elképedve figyelte ahogy egy előadás mondatai rajzokká változtak, és nem csak annak a minősége miatt, hanem mert így hónapok múlva is tisztán tudtunk emlékezni minden részletre. Az általa vezetett Vizuális Technikák műhelyeken pedig különleges volt, hogy milyen tempóval vonta be a résztvevőket a munkába és gyakorlati tanácsokkal mindenkiből elősegítette a rejtett „tehetségeket”. :)”

 

Konczos Dávid, AIESEC / Budapesti Corcinus Egyetem - Elnökhelyettes (2017-2018)

Rólunk mondták

„Szilárd egy két órás „gyorstalpalón” engedett bepillantást a vizuális facilitálásba. Meglepetés volt, hogy e rövid idő nem csak a színek, a formák tudatos használatáról szólt, hanem az egésznek az alapját a testtudatosság és a harmónia adja. A ráhangolódás után foglalkoztunk a betükkel az olvashatóság szempontjából, a keretek típusaival (felhő, képkeret, aura stb.) azok kiemelő hatásával, a színperspektívával, és a felsorolásnál használható trükkökkel. Nagy élmény volt. Sokban hatott a tudatosságomra, és a workshopjaim flipchartjaira. Ugyanakkor érzem, hogy ez a két óra tényleg csak ízelítőnek volt elegendő, a magabiztossághoz és a rutinhoz a teljes képzésre és sok gyakorlásra lesz szükségem.”

 

Bárány Judit - HR Tanácsadó

Rólunk mondták

"Még 1x szeretném megköszönni a tréningedet! Azóta szorgalmasan gyakorlok, úgy tűnik többet kaptam, mint amire számítottam!

Gratulálok és köszönöm!”

 

Almási Gábor, ügyvezető, tanácsadó Franklin Covey Products Kft.

Rólunk mondták

„A grafikus jegyzetelés képzés tovább erősített abban, hogy tréneri/tanácsadói munkámat érdemes képi eszközökkel gazdagítani. A képzés utáni első pozitív visszajelzést a tréningen egy kick-off meetingen készített nagyméretű template-em kipróbálása hozta, aminek segítségével a célokat és kereteket egyértelműben látták (honnan hová kell eljutnunk), jobban mederben tartottam a folyamatot."

 

Gere-Jakó Melinda, szervezetfejlesztő tanácsadó, OD Partner Kft.

Rólunk mondták

"A Vizuális Technikák Képzés legnagyobb áttörése az volt, hogy megtanultam jegyzetelni, és abban magas szintre repített. Megismertem sok olyan módszert, amelyekkel gondolataimat ábrázolni tudom anélkül, hogy szégyenkeznem kellene. Ma már kis esetkonferenciákon (8-15 fő) is vállalom, hogy rajzaimmal végigkísérem a megbeszélést úgy, hogy sokak számára a segítem vele a megértést. Ilyenkor kiemelem a lényeget, követem az élő történéseket és ábrázolom a legfontosabb mozzanatokat. Jó, ha a humor is kéznél van. Amellett, hogy segíti a napi működést – a rajzolás örömet is szerez nekem."

 

Bárdos Kata- Szupervízor, Mediátor, Terapeuta

Rólunk mondták

Ha olyan a munkád, hogy jó lenne néha valami vizuális elemmel feldobni, ez a tréning Neked való. Én a pálcika ember színtjén tartottam, de a tréning során megtanultam, hogy lehet néhány vonallal emberi alakokat rajzolni. Sokkal könnyebb, mint gondoltam, de ehhez a tréning kellett, ahol mindenki önmagához képest fejlődik, nincs elvárás, csak jól kell érezd magad és menni fog! Ehhez minden adott:

 • jó fej oktató, kellőképpen laza, de mederben tartja az órákat,
 • kellemes környezet
 • minden segédeszköz – nem kell semmit beruháznod, mindent kipróbálhatsz
 • szuper tananyag, amiből otthon is bármikor gyakorolhatsz.

 

Kaposvári Anna, HR szakértő, L&Đ specialist

Rólunk mondták

"Egy kép többet ér ezer szónál - ennek a gyakorlatát tanulhattam meg Szilárd grafikus facilitátor képzésén. Minden rajztudás nélkül is megtanulható trükköket tanulsz egy nagyon pozitív, segítő, energikus tréningen. Segít képekben gondolkodni, strukturálni, lényegre fókuszálni. 

...és nekem csendben maradni megbeszéléseken. Beledumálás helyett izgalmas rajzos jegyzeteket készítek - ami sokszor konstruktívan segíti az egész megbeszélést. 

Ajánlom Szilárd tréningjét nemcsak hivatalos facilitátoroknak, hanem mindenkinek, aki szeretné felhasználni a jobb agyféltekéjét is az információözön feldolgozásához.

 

Máté Barbara, változási konzulens, coach, Ascon Consulting Kft.

 

Rólunk mondták

“A legjobb prezentáció volt! - jelezték vissza a nemzetközi szakértőkből szervezett 2 napos workshopunk résztvevői!” Február 16-17-én az Auchan Retail Magyarország nemzetközi workshopjának házigazdája és előadója voltam. A prezentációmmal való pár órás küszködés után úgy döntöttem, félreteszem a PPT-met és belevágok abba, amit Szilárdtól tanultam! 

A prezentációmból egy egybefüggő, 3m hosszúságú és 1m magasságú “Lean in Hungary” stratégiai timeline-t szerkesztettem, amit aztán a prezentáció közben a kulcs momentumokhoz tartozó fotókat tartalmazó A5 méretű kártyákkal egészítetem ki - ahogy a tréningen tanultuk. 

Az analóg prezentáció új impulzust adott és az egyedi megjelenítés megerősített, hogy érdemes elszakadni a hagyományos prezetációs formáktól.

 

Sarkadi Károly, vezető LEAN szakértő (Auchan Retail Magyarország)

Rólunk mondták

„A képzés két napja pont abban segített, amit vártam: átláthatóbbak és talán szebbek is lettek a flipchartjaim (és látom, hogy megéri rászánni az időt az elkészítésükre), bátrabban használom a pin-wand méretű papírokat tréningeken valamilyen téma bemutatására (a nagyobb méret szemléletesebb és több részletet enged meg) és könnyebben el tudok indulni valamilyen téma összefüggéseket bemutató grafikus bemutatásával.”

 

Császár Csaba, OD Partner Kft.

Rólunk mondták

„Abszolút megérte a 2 napos képzés. A tréning és workshop résztvevőim sokkal jobban szeretik a flipchartos prezentálást, mint a PPT-t, ráadásul nagyon elismerik a rajzaimat. A képzés leginkább abban segített, hogy ha egyszerűen használom a vizuális képességeimet, azzal már teljesen szép dolgokat tudok létrehozni. Nagyon vigyázok a kész sablonjaimra. A rendszeres újra-használat miatt rengeteg időt spórolok meg. Megéri az aktuális flipijeimet is szépen megcsinálnom, hiszen elég csak egy kis szín, hogy nagy változás legyen. Várom a vizuális képzés közvetkező szintjét.”

 

Frisch Anita, OD Partner Kft. - Szervezetfejlesztő tanácsadó, partner

Rólunk mondták

„…nagyon élveztem a képzést, örülök, hogy rávettem magam.”

 

Frenyó Andrea, Partner - Flow Csoport

Rólunk mondták

„Egészen fantasztikus volt látni, hogy az általam felvázolt esetet milyen módon jeleníti valaki, aki egyáltalán nem gyakorlott a grafikus jegyzetelésben. A kurzus óta eltelt időben is élénk email váltások zajlanak [...], a folyamat tovább él!”

 

Ágostházi Réka, Mambaby Magyarország

Rólunk mondták

„Tapasztalatot szereztem arról,
milyen az, amikor beszélek, és a coachom úgy támogat engem, hogy közben rajzol.
milyen az, amikor a coaching ügyfelem beszél, és én úgy támogatom őt, hogy közben rajzolok.
milyen az, amikor egy személy, vagy egy csoport beszél a maga tempójában, én pedig egyszerre tudok rájuk figyelni, és rajzolva, a lényeget kiemelve jegyzetelni.
milyen az, amikor az egyén vagy a csoport, akinek jegyzetelek, örömmel reagál arra, amit lát.
milyen az, amikor az egyént vagy a csoportot, akinek jegyzetelek, inspirálja és tovább lendíti a rajzom.
milyen az, amikor elhiszem magamról, hogy tudok rajzolni.
milyen az, amikor rátalálok a saját stílusomra.”
KÖSZÖNÖM!

 

Sütöri Ági, FLOW Csoport

Rólunk mondták

„Szilárd különleges érzékkel teszi láthatóvá, ami a konferenciateremben, egy képzésen, vagy egy előadáson történik. Gyors, kreatív és rendkívül jó asszociációi vannak. Elképesztő, ahogy az ember jobb és bal agyféltekéjét egyaránt beindítja. Szilárd vezetett be a vizuális facilitálás rejtelmeibe, megtanított, hogy kezeljem a nagyméretű papírt, a filctollakat, hogy rajzoljak figurákat, árnyékokat, színeket – mindezt élőben, a történésekkel szinkronban. Az ő munkája, rajzai óriási segítséget jelentenek úgy a műhelymunkák / képzések / konferenciák résztvevőinek, mint a trénereknek, előadóknak.”

 

Nemes Orsolya, A Milestone Solutions Lab vezető tanácsadója - Generációs szakértő

Rólunk mondták

„Nagyon köszönöm én is ezt a két napot! Nagy segítség volt a lépésről lépésre történő előrehaladás és a jegyzet. Na nem lett pontosan olyan persze, de kezd hasonlítani. ☺ A képzést mindenkinek csak ajánlani tudom!”

 

Kovács Titusz

Rólunk mondták

„Megtanultam, hogy a szép flipchart hogyan tudja segíteni az elmélyülést, viszont csalok 🙂 : az internetről kinyomtatott képeket rákopírozom a tréningen használt flipchartokra. Odamásolom az adott cég logóját is. Ezt mindig pozitívan értékelik a résztvevők. A csoportos feldogozásokhoz is készítek templéteket, így a résztvevők biztosan beszélnek a fontos témákról. Személyesen is örömömet lelem a rajzolásban, jó így készülni a tréningekre.”

Nagy Eszter, Tanácsadó

© 2018 Grafacity - Minden jog fenntartva! | Adatkezelési tájékoztató | ÁSZF | Designed by SMG

Új honlapot építünk!

Észrevételeket az info@grafacity.eu címre várjuk..

Utolsó módosítás:

HÍREK (HU)   //  2018-12-06

You have Successfully Subscribed!

We are building a new website!

Comments are welcome here: info@grafacity.eu

Last Modified:

NEWS (HU)   //  2018-12-06

You have Successfully Subscribed!