Szövegtenger helyett: Átütő kommunikáció!

Legyen üzenete hatásos és megkapó!

Kommunikációnkban egyre nagyobb teret hódítanak a fogyasztóbarát rajzok és a vizuális megoldások. Humoros, lényegretörő képi üzeneteink átmennek, könnyen válnak a “szervezeti közbeszéd” részévé.
A vizuális nyelv áthidalja a kulturális különbségeket, átjárást biztosít szervezeti hierarchiában. A képregény-stílusú rajzaink a komplex ügyeket sikeresen egyszerűsítik le.
Minden érintett számára világossá válik az üzenet, hogy merre kell húzni az evezőlapátot.
Új vállalati stratégia, vagy értékrend? Készségfejlesztő tréning, vagy változási program?
Mind hatékony kommunikációt kíván, hogy az ellenállások helyett az elköteleződést erősítsük.
A “corporate bullshit” nem csak felesleges, hanem káros is: rongálja a vállalaton belüli legfontosabb értéket: a bizalmat.

Megrajzoljuk történeteit!

Big Pictures

A vállalatra büszke munkatársak, pozitívan gondolkodó és elkötelezett vezetők, egy irányba húzó csapat, felgyorsított és hatékony betanulás, megvalósítható stratégia, kristálytiszta jövőkép.
Közös gondolkodási folyamat során egy nagyméretű képet rajzolunk, ami lehet egy szervezet jövőképe, stratégiája, érték- és/vagy rendszer-térképe.

Vizuális Jegyzetelés

Konferenciák, nagycsoportos rendezvények szupersztárja: lényegkiemelés azonnal, kézzelfogható jegyeztek, maradandó élmény az előadóknak és a közönségnek: illusztrátorok, több méter papír és egy marék filctoll.

Digitális Jegyzetelés

Vizuális jegyzetelés digitálisan. Rajzok tableten, kivetítve. Megosztás azonnal.

Élőben illusztrálás

Ragadjuk meg a lényeget, inspiráljunk közönséget látványosan, a “Live illustration”-nal! Kössük le a résztvevők figyelmét, hogy jelen maradjanak és támogassuk a beszélgetéseket, hogy erre emlékezzenek!

Templétek, Grafikus munkalapok

Kreatív csoportmunkához, a figyelmet fókuszáló és szabad gondolkodást biztosító templéteket használjuk. Facilitálja a folyamatot, gazdagabb tartalmakhoz jutunk és általa az teljesebb jelenlét több örömet okoz.

Vizuális facilitálás

Összehangolt célok, gondosan tervezett folyamat, kreatív templétek, inspiráció, döntések, mély elköteleződés és kézzelfogható eredmények.

Papírprezi

Prezentációs tartalmak átadása egyedülálló módszerünkkel. Szólítsuk meg a rajz kreatív erejével az elmét és a szívet, dolgozzunk az építő-elemekkel és a rendszerszintű összefüggésekkel egyszerre!

Bízza üzeneteit profi csapatra!

rólunk mondták

“Just a big thank you to your company for really capturing the spirit of our workshop in your paintings. It really lifted the spirit (which was already high) in the room, reminded people about what we were doing caused them to have fun at the same time as it captured the content and the seriousness of what we were doing. We will be using the painting to continue to remind us of two great days in the office for hopefully a long time going forward.”

Ulrica Fearn, DIAGEO SSC – General Manager

rólunk mondták

„Élmény volt Szilárddal együtt dolgozni. Energikus jelenléte, őszinte, bármikor nyitott szívvel adott figyelme és támogatása a csoport és számunkra is behívó, inspiráló volt. Rajzai betöltötték a teret, inspirálták a munkát. A rajzok segítettek az érzékeny, könnyen nyomasztóvá válható témák megragadásában, fókuszált megjelenítésében, túllendítve a csapatot a köntörfalazó magyarázkodás veszélyén. A vizuális megjelenítés könnyebben felidézhetővé teszi a munka hangulatát, másrészről a struktúra és a hangulat visszaidézésével az eredményekkel való továbbdolgozást. Szilárd hozzáadott értéke nem csak a workshop után jelentkezik: ügyfeleink már a workshop alatt is egyértelműen fordultak a vizuális jegyzetek felé és azok hasznosságát folyamatosan vissza is jelezték.”

 

Bokor Attila és Szentandrási Gergely – OD Partner Kft.

rólunk mondták

“Nagyon köszönjük a munkátokat, minden segítséget és rugalmasságot. Igazán jó volt veletek dolgozni és a jövőben szívesen megismételnénk! Több résztvevőnk jelezte, mennyire inspirálódtak az illusztrációk által!”

 

Dudás Júlia, Marketing Specialist – KPMG Hungária Kft.

 

rólunk mondták

“A vizuális jegyzetek akkor segítettek igazán sokat, mikor előttem készültek el. Láthatóak lettek az érzékeny területek a diagnózis során, és nem engedték, hogy elimináljam őket, de amiben igazán hasznos, és sokkal többet nyújt a többi módszernél, az az akciótervek és a jövőkép-tervezés. Ajánlom olyan embereknek, vezetőknek, akik komoly válaszút előtt állnak, vagy akik változtatni akarnak valamilyen vezetői, vagy emberi viselkedésmódjukon és jobb eredményt akarnak elérni.”

 

Sziklai Klára – HR Szakértő

rólunk mondták

„A novemberi nagy sikerű family business konferencián készített grafikákat e-book formátumban is megkaptam. Jó ez a technika! Tapasztaltam: a grafikus jegyzetelés megragadta a konferencia közönségét. A szünetekben mind az előadók, mind a közönség az illusztrációkat nézegették, vizsgálták, hogyan változtak az elhangzottak képekké, vagyis, hogyan „fordított” az illusztrátor. Érdekes volt látni, ahogy a legfontosabb üzenetek azonnal papírra kerültek. A konferencia óta büszkén mutogatjuk a rajzokat, és meséljük ezek alapján az ott hallott „sétáló történeteket”, ahogy az Akadémia „in vivo” konferencia-dramaturgiájában ezek megjelentek. Hasonló eseményeken szeretnék ragaszkodni a grafikus jegyzetelés technika alkalmazásához!”

 

Dr. Gelléri Péter, elnök – Családi Vállalat Akadémia

rólunk mondták

“A Grafikus jegyzetelés módszertana meglepően újszerű volt. Szilárd csoporttapasztalatával jól ragadta meg a folyamatot, így, amikor a rajzok értelmezésére helyeztük a fókuszt, nagyban hozzájárult a megértéséhez. Kettős felhasználásúak a rajzok, amelyek készülnek, egyrészről azonnal használhatóak a folyamat értelmezésére, másrészről az archiválásban is segít. A rajzok színei és érzésekben gazdagsága könnyedebbé teszi az adott emlék előhívását. Ha ma ránézek az ODWS, valamint a munka- és szervezetpszichológus konferenciák rajzaira, előttem vannak a közös pillanataink.”

 

Németh Gergely, ügyvezető – Corporate Values Szervezetfejlesztési és Vezetési Tanácsadó Kft.

 

rólunk mondták

“Szilárd segítségével több dimenzióssá válnak az akár egyhangú megbeszélések, a grafikus megjelenítés újabb ötleteket és lendületet ad a legunalmasabb workshopoknak is.”

 

 

Sarkadi Szabolcs, K&H Bank- szenior képzési tanácsadó

rólunk mondták

„Szilard was very quickly able to capture the discussions our groups were having and his interpretation of the conversation and the visual representation not only provided an aide memoire but also a starting place for new and further discussions on these topics. The graphic recordings as an artefact are much richer than a series of notes and lend themselves to being easily used in other sessions.”

Melanie Currie, Nottingham Trent University

rólunk mondták

„A Grafacity már visszatérő “vendég” az év elején, mert a jegyzetek hasznosak és jól működnek nálunk. Egyrészt később át lehet adni a lényeget azoknak, akik nem vettek részt a rendezvényen, másrészt nekem, HR vezetőnek az új belépőknél óriási segítség, mert a folyosóra kihelyzett nagylapok az orientációs folyamat fontos részét képezik. Nemcsak egyszer egy ppt-ben mondjuk el, hogy mik az értékeink, mi a stratégiánk, hanem kint vannak a falunkon és nap mint nap látják is azokat.”

BENEDEK Lilla, ABESSE Informatikai Tanácsadó Zrt. – HR Manager

rólunk mondták

„Teljesen pozitívan él bennem a T-Systems merging folyamatának vizuális folyamatsegítése, mert a vizuáis jegyeztelésnél még nem láttam jobb megoldását annak, hogy kommunikáljuk a szervezet felé a vezetői elvonulás folyamatát és eredményeit. Az emberek várják, hogy mi történt, látni akarják azt, ami áthidalja a szakadékot a jelenlegi helyzet és a végeredmény, a döntések között. A vizuális jegyzetek az érzelmekre hatva, humorral fűszerezve, maradandó, átlátható formában kommunikálják a szervezet felé a folyamatot is. Keveseknek adatik meg az a képesség, hogy egyrészt értsék a nagy kontextust, másrészt figyelemmel kísérjék az éppen zajló eseményeket és mindezt azonnal meg is jelenítsék. Szilárdéknak sikerült. Hiszek ebben és él bennem, hogy ez egy jó dolog.”

 

Dr. Eszes László, T-Systems Zrt. – Vezérigazgató-helyettes

rólunk mondták

“Szilárddal való közös munkáinkat egyszerre jellemezte a tudatos tervezés, a módszertani gazdagság és a helyzetekhez való rugalmas alkalmazkodás. Nagy érték az a fajta készség, tudás, ahogy ő át tudja fordítani a gondolati világot képi világgá, rajzolt struktúrákká. Néhány közös tréningünk lenyomatára szinte naponta rátekintek, és friss gondolataim támadnak.”

 

Bertalan Tamás, Observans Kft – Ügyvezető Igazgató

© 2018 Grafacity - Minden jog fenntartva! | Adatkezelési tájékoztató | ÁSZF | Designed by SMG

Új honlapot építünk!

Észrevételeket az info@grafacity.eu címre várjuk..

Utolsó módosítás:

HÍREK (HU)   //  2018-12-06

You have Successfully Subscribed!

We are building a new website!

Comments are welcome here: info@grafacity.eu

Last Modified:

NEWS (HU)   //  2018-12-06

You have Successfully Subscribed!