Visual Techniques Training Course

I also teach what we do, from the beginning. I tell the felt tip pen from tip to toe. You get to know the paper, how it coils and how it lies.

You’ll love the chalks.

I must admit: I love doing this.

– Szilárd Strenner –

MI ez?

A képzésen résztvevőink olyan technikákat sajátíthatnak el, amelyek lehetővé teszik, hogy vezetői, tanácsadói, facilitátori, tréneri vagy prezentációs munkájuk látványos, hatékony, interaktív legyen.

…akár vannak művészi hajlamai, akár azt gondolja, hogy egy pálcikaemberrel sem próbálkozna…

Magyar Telekom Zrt. Vizuális Technikák Képzés – Budapest, 2018. december

Aims of the training

The ultimate aim of the training is to make a once well-known world accessible for our participants. We strive together to make our clients conscious users of the visual language, to enable them to animate even the over-professionalized, vacuous areas through the playfulness of drawing.

The training is an introduction to the usage of analog visual techniques. It enables people to plan and support development processes, to prepare large-scale templates and analog presentations of a high standard and also for the interactive usage thereof.

Lehet, hogy nem lesz, vagy nem is akar vizuális jegyzetelő lenni, de biztos, hogy embereket valami fontos dologról nap mint nap meg akarja győzni: erre lesz jó a valószínűleg első analóg prezentációjának elkészítése a II. napon,

Csoportsegítőként számtalanszor futhat bele olyan helyzetbe, ahol össze kell hangolni a munkát, és az lenne jó, ha mindenki egyszerre tarthatna ugyanott egy komplex, inspiráló gondolkodási folyamat végén: ezt fogják a saját kezűleg rajzolt templétek megoldani.

…és ha már szakmáról beszélünk: érdekli a coaching, vagy vezetőként szüksége van arra, hogy munktársa átláthasson, és megoldást találjon egy komplex ügyre? Képzelje el, hogy itt a rajz és a nagylap, szuperfegyverként fog a kezében működni: legyen az egyéni vagy, csoportos tanácsadás, coaching, szupervízió, mentorálás, terápia, segítő beszélgetés, azaz bármilyen megértés alapú, jellemzően 1:1 helyzet.

De az is lehet hogy élete egyetlen plakátja “mindösszesen” a főnök szülinapi bulijának “Welcome poszterje lesz”?! Na és? – a komfortzónából való kilépésnek, és a többiek inspirálásának ez is egy elég konstruktív útja lesz!  

Mindezek mellett a képzésen elmeséljük a vizuális folyamatsegítés hátterét, bemutatjuk David Sibbet-et, az alapító atyát, és megtudhatja, mik azok a források, amelyek mentén el tud indulni a saját felfedező útján.

Megismer sok-sok új anyagot és eszközt, megtudja mit mivel lehet kombinálni, annyi tippet és praktikát fog kipróbálni, hogy a feje zsongani fog a végére!

KIK SZOKTAK RÉSZT VENNI?
 • szabadúszó és belső, vagy vállalati tanácsadók,
 • coachok,
 • vezetők,
 • facilitátorok,
 • trénerek,
 • szupervízorok,
 • tanárok / tanulók és
 • mindenféle folyamatsegítők.

Lehetséges alkalmazási területek:

Vizuális nyelv a mindennapokban: Szebben, olvashatóbban fog írni, magabiztosan használ egyszerű vizuális jeleket: listajelek, nyilak, figurák, “dobozok” stb. Rajzoljon bár egy szalvétára, akár egy flipchartra: jegyzetei átláthatóbbak, strukturáltabbak, lényegretörőbbek lesznek.

Vizuális jegyzetelés: a legismertebb “Grafacity”-s technológiát gyakorolhatja a tudás és információ-menedzselés élő eszközeként: konferenciákon, tanácsadási folyamatokon, board meetingeken, műhelymunkákon stb. Vizuális nyelv mindenhol, nagyban, ahol kár lenne, hogy a szó elszálljon!

Folyamat-segítés nagy méretű templétekkel. Templéteket (struktúrált űrlapok, munkalapok) készíthet facilitált egyéni vagy csoportos folyamatokhoz: stratégiai és innovációs műhelyek, termék és folyamat-fejlesztés stb., strukturált folyamataihoz: az A5-ös kártyától a több méteres nagylapokig.

Vizuális konzultáció: az analóg eszközök alkalmazása az 1:1 helyzetekben: coaching, tanácsadás, értékesítő tárgyalás stb. a képek, és a sűrítő lényegkiemelés erejével.

Prezentáció: a “középkori” eszközöket bevetve nem lesz gondunk a file-kiterjesztéssel, USB-kkel és projektorokkal. Különleges élményt nyújtunk, bevonjuk a tárgyalópartnert, képet adunk a nagy egészről, a rendszerrel dolgozunk és nyomot hagyunk (nem a falon).

Plusz néhány érv:

…de ez még nem minden, hiszen ezek a vizuális eszközök nem csak a professzionális, hanem magánéletünk számos más területén hasznosak lehetnek: a tanulásban, otthoni beszélgetéseknél, gyereknevelésben, naplóírásnál, egy családi kupaktanács vezetésénél, vagy akár a bevásárlólista kreatív összeállításában is jól jöhet.

Csak tőlünk függ, hogy mennyire tesszük velük színessé, örömtelibbé életünket.

A kreativitás nem egy gyakorlat, vagy valami, amit pár percre magunkra veszünk bárki kedvéért, hanem egy életforma.

Résztvevőink egy Gobális nyelvet fognak elsajátítani, amit már azelőtt értettek, mielőtt beszélni tudtak volna. Nem angolul, vagy németül tanulnak meg, hanem egy igazi világnyelven! Ezt mindenki érti, de kevesen beszélik elég jól.

Testimonials

„Szilárddal már két eseményen is tudtunk együtt dolgozni, amik során meggyőződhettem 100%-os szakmai felkészültségéről, ahogy kezeli a felmerülő kihívásokat és emellett ahogy mégis rugalmas tud maradni. Minden jelenlévő elképedve figyelte ahogy egy előadás mondatai rajzokká változtak, és nem csak annak a minősége miatt, hanem mert így hónapok múlva is tisztán tudtunk emlékezni minden részletre. Az általa vezetett Vizuális Technikák műhelyeken pedig különleges volt, hogy milyen tempóval vonta be a résztvevőket a munkába és gyakorlati tanácsokkal mindenkiből elősegítette a rejtett „tehetségeket”. :)”

Konczos Dávid, AIESEC / Budapesti Corcinus Egyetem - Elnökhelyettes (2017-2018)

Testimonials

„Szilárd egy két órás „gyorstalpalón” engedett bepillantást a vizuális facilitálásba. Meglepetés volt, hogy e rövid idő nem csak a színek, a formák tudatos használatáról szólt, hanem az egésznek az alapját a testtudatosság és a harmónia adja. A ráhangolódás után foglalkoztunk a betükkel az olvashatóság szempontjából, a keretek típusaival (felhő, képkeret, aura stb.) azok kiemelő hatásával, a színperspektívával, és a felsorolásnál használható trükkökkel. Nagy élmény volt. Sokban hatott a tudatosságomra, és a workshopjaim flipchartjaira. Ugyanakkor érzem, hogy ez a két óra tényleg csak ízelítőnek volt elegendő, a magabiztossághoz és a rutinhoz a teljes képzésre és sok gyakorlásra lesz szükségem.”

Bárány Judit - HR Tanácsadó

Testimonials

„Thank you once again for the training! I’ve been practicing since then and it seems that I’ve gotten more than what I expected! Congratulations, and thanks a lot!

Gabor ALMASImanaging director, consultant Franklin Covey Products Kft.

Testimonials

The graphic recording reinforced me further in my belief, that it is worth enriching my trainer/consultant work with the use of visual tools. My first positive feedback after the training was when I tried and made a large-size template at the kick-off meeting of a training. This made them see the targets and framework much more clearly and in a more obvious way (where to start, where to get to), so I could better keep the process in the desired channel.

Melinda Gere-Jakó, organisation development consultant OD Partner Kft.

Testimonials

„The biggest breakthrough of the visual techniques training for me was when I learnt how to take notes and then I developed extremely fast. I got to know many methods to express my thoughts, without having to feel ashamed. Nowadays I take on smaller case conferences (8-15 persons) where I follow the conversation with my drawings, in a way that helps many to understand. I highlight what’s essential, I follow what happens live and illustrate the most important phases. It’s also good to have humor ready at hand. Besides the fact that it helps daily operation, drawing also delights me.”

Kata Bárdos  -Supervisor, mediator, therapist

Testimonials

„If you have work that you could hype up sometimes with some visual elements, then this training is made for you. I was at the level of drawing stickmen only, but during the training I’ve learnt how to sketch human figures with just a few lines. It’s way easier than I thought, but I needed the training to realize it. Here everyone develops on her own scale, there’s no external expectation, you only have to enjoy yourself and it will be great! Everything is provided for this:

 • the trainer is a great guy, relaxed, but keeps things on track 
 • nice surroundings
 • all the tools – you don’t have to invest anything, but you can check out everything
 • great training material that you can use anytime at home too”

Anna KAPOSVARIHR expert, L&D specialist

Testimonials

„A picture is worth a thousand words – I could learn the practical side thereof at Szilard’s graphic facilitator training. You’ll learn knacks that can be learnt without any drawing skills whatsoever, all that in a highly positive, helpful and zappy training. It helps you to think in images, to use structures, to focus on the essentials.

...and as for me, to keep quiet during meetings. I make exciting drawn notes instead of horning in, which often promotes the whole conversation.

I recommend Szilard’s training not only for professional facilitators, but also for everyone, who’d like to use the right hemisphere as well of his brain, when processing the stream of information.”

Barbara MATE change consultant, coach Ascon Consulting Kft.

Testimonials

„This was the best presentation! – acclaimed the participants of the 2 days workshop organised for international experts!”

I was host and lecturer of the international workshop of Auchan Retail Hungary on 16-17 February. After having struggled a couple of hours with my presentation, I decided to put my PPT aside and take the plunge into what Szilard taught me!

I turned my presentation into a 3 x 1 meter “Lean in Hungary” strategic timeline that I completed with A5 sized cards in course of the presentation picturing the photos of the key moments, just as we’ve learned at the training.

The analogous presentation gave it a new impulse and the unique visualisation reinforced me in the idea that it’s worth breaking with the traditional forms of presentation.”

Karoly SARKADI, chief LEAN expert (Auchan Retail Hungary)

Testimonals

„A képzés két napja pont abban segített, amit vártam: átláthatóbbak és talán szebbek is lettek a flipchartjaim (és látom, hogy megéri rászánni az időt az elkészítésükre), bátrabban használom a pin-wand méretű papírokat tréningeken valamilyen téma bemutatására (a nagyobb méret szemléletesebb és több részletet enged meg) és könnyebben el tudok indulni valamilyen téma összefüggéseket bemutató grafikus bemutatásával.”

Császár Csaba, OD Partner Kft.

Testimonials

„Abszolút megérte a 2 napos képzés. A tréning és workshop résztvevőim sokkal jobban szeretik a flipchartos prezentálást, mint a PPT-t, ráadásul nagyon elismerik a rajzaimat. A képzés leginkább abban segített, hogy ha egyszerűen használom a vizuális képességeimet, azzal már teljesen szép dolgokat tudok létrehozni. Nagyon vigyázok a kész sablonjaimra. A rendszeres újra-használat miatt rengeteg időt spórolok meg. Megéri az aktuális flipijeimet is szépen megcsinálnom, hiszen elég csak egy kis szín, hogy nagy változás legyen. Várom a vizuális képzés közvetkező szintjét.”

Frisch Anita, OD Partner Kft. - Szervezetfejlesztő tanácsadó, partner

Testimonials

„…nagyon élveztem a képzést, örülök, hogy rávettem magam.”

Frenyó Andrea, Partner - Flow Csoport

Testimonials

„Egészen fantasztikus volt látni, hogy az általam felvázolt esetet milyen módon jeleníti valaki, aki egyáltalán nem gyakorlott a grafikus jegyzetelésben. A kurzus óta eltelt időben is élénk email váltások zajlanak [...], a folyamat tovább él!”

Ágostházi Réka, Mambaby Magyarország

Testimonials

„Tapasztalatot szereztem arról,
milyen az, amikor beszélek, és a coachom úgy támogat engem, hogy közben rajzol.
milyen az, amikor a coaching ügyfelem beszél, és én úgy támogatom őt, hogy közben rajzolok.
milyen az, amikor egy személy, vagy egy csoport beszél a maga tempójában, én pedig egyszerre tudok rájuk figyelni, és rajzolva, a lényeget kiemelve jegyzetelni.
milyen az, amikor az egyén vagy a csoport, akinek jegyzetelek, örömmel reagál arra, amit lát.
milyen az, amikor az egyént vagy a csoportot, akinek jegyzetelek, inspirálja és tovább lendíti a rajzom.
milyen az, amikor elhiszem magamról, hogy tudok rajzolni.
milyen az, amikor rátalálok a saját stílusomra.”
KÖSZÖNÖM!

Sütöri Ági, FLOW Csoport

Testimonials

„Szilárd különleges érzékkel teszi láthatóvá, ami a konferenciateremben, egy képzésen, vagy egy előadáson történik. Gyors, kreatív és rendkívül jó asszociációi vannak. Elképesztő, ahogy az ember jobb és bal agyféltekéjét egyaránt beindítja. Szilárd vezetett be a vizuális facilitálás rejtelmeibe, megtanított, hogy kezeljem a nagyméretű papírt, a filctollakat, hogy rajzoljak figurákat, árnyékokat, színeket – mindezt élőben, a történésekkel szinkronban. Az ő munkája, rajzai óriási segítséget jelentenek úgy a műhelymunkák / képzések / konferenciák résztvevőinek, mint a trénereknek, előadóknak.”

Nemes Orsolya, A Milestone Solutions Lab vezető tanácsadója - Generációs szakértő

Testimonials

„Nagyon köszönöm én is ezt a két napot! Nagy segítség volt a lépésről lépésre történő előrehaladás és a jegyzet. Na nem lett pontosan olyan persze, de kezd hasonlítani. ☺ A képzést mindenkinek csak ajánlani tudom!”

Kovács Titusz

Testimonials

„Megtanultam, hogy a szép flipchart hogyan tudja segíteni az elmélyülést, viszont csalok 🙂 : az internetről kinyomtatott képeket rákopírozom a tréningen használt flipchartokra. Odamásolom az adott cég logóját is. Ezt mindig pozitívan értékelik a résztvevők. A csoportos feldogozásokhoz is készítek templéteket, így a résztvevők biztosan beszélnek a fontos témákról. Személyesen is örömömet lelem a rajzolásban, jó így készülni a tréningekre.”

Nagy Eszter, Tanácsadó

© 2018 Grafacity - All Right Reserved! | Privacy Policy | Designed by Studinger Media Graphics

Új honlapot építünk!

Észrevételeket az info@grafacity.eu címre várjuk..

Utolsó módosítás:

Privacy Policy (ENG)   //  2018-10-26

You have Successfully Subscribed!

We are building a new website!

Comments are welcome here: info@grafacity.eu

Last Modified:

Privacy Policy (ENG)   //  2018-10-26

You have Successfully Subscribed!