Jól áll nekünk a fekete!

A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány által létrehozott DemoLab egy 2018. januárjában indult innovatív művészeti-pedagógiai kezdeményezés. 2019. szeptember 21.-én a program záróeseményét “tettük színessé”*.

*Nem, ez így nem igaz, nem is tettük színessé, mert Galambos Ritával, az Alapítvány igazgatójával fekete papír mellett döntöttünk.

Galambos Rita Demokratikus Ifjúságért Alapítvány igazgatója és Halmai Kriszta illusztrátor a kész jegyzetlap előtt a régi Otthon Áruház előcsarnokában

Galambos Rita: “Pont azt kaptam, amit szerettem volna”

Rajzoltál már fekete papíron?
Vagy egyáltalán, emlékszel a fekete táblára, feleltetéskor?

“Kortárs művészek az iskolában: mit tanulhat a művészet az oktatástól és az oktatás a művészettől? “ című szakmai beszélgetést vizuálisan tolmácsoltuk. Külön kérték, hogy óvakodjunk az öncélú “művészkedéstől”, maradjunk funkcionálisak, a fekete-fehérrel illeszkedjünk a program arculatához.
Krisztával külön műhelyen kisérleteztük ki a legalkalmasabb filceket és krétákat a legjobb hatás érdekében. Azt vizsgáltuk, mik a papír és eszközeink határai, mit mivel lehet és mit mivel érdemes kombinálni. Ez a papír másképpen viselkedik, más a felület, az egyáltalán használható (nem csak) akril filcekkel is másképpen kell bánni. El lehet felejteni a fehéren olyan jól mutató árnyékolást, a színekkel is visszafogottaban bántunk.

A DIA rendezvényén nagy siker volt a drámai feketepapíros vizuális jegyzet, a kerekasztalbeszélgetés résztvevői lelkesedtek az összefoglalóért, a hallgatóság pedig nem győzte fotózni a befejezett nagylapot.

Ha érdekelenek a haladó technikák, új eszközök, iratkozz fel a honlapunkon, hogy a legfrissebb képzéseinkről, workshopunkról tájékoztathassunk!

Legfrissebb bejegyzések

LEGUTÓBBI HOZZÁSZÓLÁSOK

  Magamról

  2011-ben kezdtük el Magyarországon terjeszteni a Vizuális folyamatsegítést. Azon dolgozunk, hogy a vállalkozásokba, és a managementbe visszahozzuk a mindenkiben benne rejlő vizualitás, a szabadkézi rajz, mint kommunikációs technológiát és eszközt. A nemzetközi szinten elismert módszertan és kipróbált tudás megosztásával segítjük nagyvállalati vezetők és szakemberek munkáját. A Grafacity Visual Services csapata és tágabb szakmai közössége teszi lehetővé a tudásötvözést és a módszertan gyakorlatba ültetését.

  0 hozzászólás

  Egy hozzászólás elküldése

  Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  Kapcsolódó Bejegyzések

  EODF éves konferencia

  Idén Budapest adott helyet a 2018-as European Organisation Design Forum éves konferenciájának, október 19-20-a között. Csapatunknak ez nem az első EODF-es közreműködése: 2013-ban, a Bécsben rendezett fórumon, illetve később a Kaptár Coworking Irodában rendezett Org Design WS-on is jelen voltunk. Öt év után örömmel ragadtuk meg a lehetőséget, hogy vizuális megoldásainkkal támogathassuk a közös gondolkodást.

  Vizuális Technikák Képzés nagyban nagypályásoknak

  Megszólal a telefon, ismerős HR-es kolléga hív: “Szilárd, láttuk a képzési felhívásotokat, izgalmasnak hangzik, de nekünk ez nem jó, mert ennyi ideje nálunk senkinek sincs, a mi embereink nem akarnak vizuálisan jegyzetelni. Ők belső képzéseket tartanak, beletapadtak a PPT-k világába. Meg vannak a sales-es kollégák, akik valami átütőbb prezentációs technikát szeretnének megtanulni. Nem szeretném, ha utazásra menne el az idejük, egyébként is többen vannak, mint amennyivel ti a képzést tartjátok. Ja és másnap már használják is azt, amit tanultak. Na és nálunk maximum flipchart méret van, filctollból alapszínek, és ebben az évezredben nem valószínű, hogy bárki pasztellal akarna maszatolni. Menni fog?”

  Aki ezzel hív, annak el tudom mondani, hogy mit tudunk ajánlani, aki meg ezzel nem hív fel, azoknak leírom, hogyan dolgoztunk Pakson.

  EMS Konferencia

  Az Európai Meteorológia Társaság meghívására vettünk részt a az éves konferenciájukon, melyet az idén Budapesten rendeztek. Ez volt az első alkalom, hogy az EMS vizuális jegyzetelőt hívott a rendezvényére, igy miénk volt a lehetőség, hogy az első benyomást megtegyük. Legfontosabb feldatunk volt a keynote előadások jegyzetelése és a plakát szekció számára egy reprezentatív nagy kép megalkotása.

  Jól áll nekünk a fekete

  A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány által létrehozott DemoLab (link to: https://demolab.hu) egy 2018. januárjában indult innovatív művészeti-pedagógiai kezdeményezés. 2019 szeptember 21.-én a program záróeseményét “tettük színessé”*.

  *Nem, ez így nem igaz, nem is tettük színessé, mert Galambos Ritával, az Alapítvány elnökével egyeztetve a fekete papír mellett döntöttünk.

  Közösségi rajz

  Akartunk egy cikket írni az egyre népszerűbb “Közösségi rajz” szolgáltatásunkról és jó ötletnek tűnt, hogy Strenner Szilárdra -a Grafacity ügyvezetőjére- a reggeli kávéjánál csapjak le és kikérdezzem erről.

  © 2018 Grafacity - Minden jog fenntartva! | Adatkezelési tájékoztató | ÁSZF | Designed by SMG