Jól áll nekünk a fekete!

A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány által létrehozott DemoLab egy 2018. januárjában indult innovatív művészeti-pedagógiai kezdeményezés. 2019. szeptember 21.-én a program záróeseményét “tettük színessé”*.

*Nem, ez így nem igaz, nem is tettük színessé, mert Galambos Ritával, az Alapítvány igazgatójával fekete papír mellett döntöttünk.

Galambos Rita Demokratikus Ifjúságért Alapítvány igazgatója és Halmai Kriszta illusztrátor a kész jegyzetlap előtt a régi Otthon Áruház előcsarnokában

Galambos Rita: “Pont azt kaptam, amit szeretettem volna”

Rajzoltál már fekete papíron?
Vagy egyáltalán, emlékszel a fekete táblára, feleltetéskor?

“Kortárs művészek az iskolában: mit tanulhat a művészet az oktatástól és az oktatás a művészettől? “ című szakmai beszélgetést vizuálisan tolmácsoltuk. Külön kérték, hogy óvakodjunk az öncélú “művészkedéstől”, maradjunk funkcionálisak, a fekete-fehérrel illeszkedjünk a program arculatához.
Krisztával külön műhelyen kisérleteztük ki a legalkalmasabb filceket és krétákat a legjobb hatás érdekében. Azt vizsgáltuk, mik a papír és eszközeink határai, mit mivel lehet és mit mivel érdemes kombinálni. Ez a papír másképpen viselkedik, más a felület, az egyáltalán használható (nem csak) akril filcekkel is másképpen kell bánni. El lehet felejteni a fehéren olyan jól mutató árnyékolást, a színekkel is visszafogottaban bántunk.

A DIA rendezvényén nagy siker volt a drámai feketapapíros vizuális jegyzet, a kerekasztalbeszélgetés résztvevői lelkesedtek az összefoglalóért, a hallgatóság pedig nem győzte fotózni a befejezett nagylapot.

Ha érdekelenek a haladó technikák, új eszközök, iratkozz fel a honlapunkon, hogy a legfrissebb képzéseinkről, workshopunkról tájékoztathassunk!

LEGUTÓBBI HOZZÁSZÓLÁSOK

  Magamról

  2011-ben kezdtük el Magyarországon terjeszteni a Vizuális folyamatsegítést. Azon dolgozunk, hogy a vállalkozásokba, és a managementbe visszahozzuk a mindenkiben benne rejlő vizualitás, a szabadkézi rajz, mint kommunikációs technológiát és eszközt. A nemzetközi szinten elismert módszertan és kipróbált tudás megosztásával segítjük nagyvállalati vezetők és szakemberek munkáját. A Grafacity Visual Services csapata és tágabb szakmai közössége teszi lehetővé a tudásötvözést és a módszertan gyakorlatba ültetését.

  0 hozzászólás

  Egy hozzászólás elküldése

  Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  Kapcsolódó Bejegyzések

  Közösségi rajz-hogy valóban résztvevők legyenek, akik eljöttek a rendezvényedre.

  Akartunk egy cikket írni az egyre népszerűbb “Közösségi rajz” szolgáltatásunkról és jó ötletnek tűnt, hogy Strenner Szilárdra -a Grafacity ügyvezetőjére- a reggeli kávéjánál csapjak le és kikérdezzem erről.

  EMS Konferencia

  Az Európai Meteorológia Társaság meghívására vettünk részt a az éves konferenciájukon, melyet az idén Budapesten rendeztek. Ez volt az első alkalom, hogy az EMS vizuális jegyzetelőt hívott a rendezvényére, igy miénk volt a lehetőség, hogy az első benyomást megtegyük. Legfontosabb feldatunk volt a keynote előadások jegyzetelése és a plakát szekció számára egy reprezentatív nagy kép megalkotása.

  EODF éves konferencia

  Idén Budapest adott helyet a 2018-as European Organisation Design Forum éves konferenciájának, október 19-20-a között. Csapatunknak ez nem az első EODF-es közreműködése: 2013-ban, a Bécsben rendezett fórumon, illetve később a Kaptár Coworking Irodában rendezett Org Design WS-on is jelen voltunk. Öt év után örömmel ragadtuk meg a lehetőséget, hogy vizuális megoldásainkkal támogathassuk a közös gondolkodást.

  Jól áll nekünk a fekete

  A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány által létrehozott DemoLab (link to: https://demolab.hu) egy 2018. januárjában indult innovatív művészeti-pedagógiai kezdeményezés. 2019 szeptember 21.-én a program záróeseményét “tettük színessé”*.

  *Nem, ez így nem igaz, nem is tettük színessé, mert Galambos Ritával, az Alapítvány elnökével egyeztetve a fekete papír mellett döntöttünk.

  © 2018 Grafacity - Minden jog fenntartva! | Adatkezelési tájékoztató | ÁSZF | Designed by SMG